Skip to content
Főoldal / Dakar 2022 / Roma borult, így megváltozott a szerepe

Roma borult, így megváltozott a szerepe

Nani Roma
Fotó: A.S.O./F.Le Floc'h/DPPI

Nani Roma borult a 2022-es Dakar Rally negyedik szakaszán, a győzelem már nem elérhető, így új feladata lesz a verseny hátralévő részében.

Nani Roma is már a 2022-es Dakar Rally első szakaszán sok időt vesztett. A második szakaszon negyedik lett, tegnap pedig az ötödik volt. A 11. helyen állt a mai szakasz előtt, és még elérhetőnek tartotta a dobogós helyezést. A negyedik szakasz 80. kilométerénél borultak Alex Haro navigátorával a BRX Hunter T1+-al. A páros szerencsére nem sérült meg. Újra el is indultak, de a kerék olyan súlyosan megsérült, hogy végül kijöttek a szakaszról és közúton értek Rijádba.

„Fontos a megfelelő döntések meghozatala. Azért jöttem, hogy megnyerjem a Dakart. Most már csak az a fontos, hogy közel legyek Sebhez, hogy segíteni tudjak neki, hogy önbizalmat tudjak neki adni. Most megváltozott a szerepem ezen a Dakaron, de ez része ennek a munkának” – mondta Roma a táborban.

A Bahrain Raid Xtreme versenyzője, Sébastien Loeb a második helyről várhatja a 2022-es Dakar Rally folytatását, hátránya 38 perc.