Skip to content
Főoldal / Dakar Rally / Peterhansel nyert, Gordon és Somfai bajban

Peterhansel nyert, Gordon és Somfai bajban

Sebestyén_01.05 A 2014-es Dakar Rally második napján San Rafaelbe kellett eljutnia a mezőnynek, amivel többeknek meggyűlt a baja.
De előtte még kanyarodjunk vissza kicsit az első napra. Robby Gordonnak az üzemanyag-befecskendezéssel voltak gondjai. Végül a Sebestyén-Bognár-Ungvári trió vontatta be. Az amerikai azonban így is több mint 2 és fél óra hátrányt szedett össze. Az UNIQA Sandlander team triója a 112. lett. A kamionosoknál az első szakaszt Mardeev nyerte.
A mai napon a motorosoknál újabb meglepetés győzelem született. Ezúttal is egy Honda végzett az élen, de most Sunderlanddal a nyeregben. A második Lopez lett, megelőzve a tegnapi győztes Barreda Borrt. A magyarok közül Saghmeister Gábor teljesített jobban, ő 66. lett. Dési János a 70. helyen zárta a mai napot.
A quadosoknál Marcos Patronelli nyert. A tegnap még remeklő Somfai Mátyásnak AC-pumpa gondjai vannak. Jelenleg még nem haladt át a WP4-en. De nem adja fel, küzd, hogy beérjen a célba.Sebestyén_01.05A tegnapi győztes Sousanak turbó gondjai voltak a Havallal, így még nem ért be. Az autósoknál így Peterhansel nyert a Minivel, megelőzve Sainzot és De Villierst. Gordont ma is vontatták végül a 28. lett, de ma is több mint 1 óra hátránnyal ért be, így a győzelmi álmitól végképp elbúcsúzhat.

Az összetett állása 2 szakasz után:
Motorosok: 1. Barreda Borrt 2. Lopez +2:03 3. Sunderland +2:33 … 76. Dési 79. Saghmeister
Quadosok: 1. Patronelli 2. Bonetto 3. Sonik
Autósok: 1. Peterhansel 2. Sainz +00:28 3. Al-Attiyah +04:10