Skip to content
Főoldal / WRC / Paddon visszatérhet a világbajnokságra 2022-ben

Paddon visszatérhet a világbajnokságra 2022-ben

Hayden Paddon

Az új-zélandi versenyző közel áll ahhoz, hogy aláírjon egy kétéves szerződést.

Hayden Paddon 2018-ben indult utoljára teljes szezonba a rally világbajnokságon, de 2019-ben a Wales Rallyn az M-Sport Fordját vezetve a negyedik lett a WRC2 Proban.

A 2016-os Argentin Rally győztes azon dolgozik, hogy jövőre a WRC2-ben térhessen vissza és megszerezhesse a világbajnoki címet. A kétéves szerződés alatt egy Hyundai i20 N Rally2-t vezetne.

„A Rally2 a legreálisabb lehetőség. Természetesen szeretnék egy Rally1-es autóban ülni, de tudom, hogy vissza kell jutnom [a WRC-be], és ezért dolgozunk néhány dolgon a következő évre. Még nincs meg a program, de ha visszatekintünk a PWRC-re és az SWRC-re, látni fogjuk, hogy sok pilóta a szezon későbbi szakaszában kezdi meg a szezonját – ez csak egy kicsit több időt biztosít a finanszírozás biztosítására” – kezdte Paddon a Dirtfishnek.

„Ezen dolgozunk most a Hyundai New Zealanddal, nyilvánvalóan nagyon jó kapcsolatunk van velük, ők kitartottak mellettünk jóban-rosszban.”

Paddon hazai versenye, az Új-Zéland Rally jövőre visszatér a WRC körforgásába, ami különös jelentősggel bír számára.

„Maga lenne a megtestesült álom egy Rally1-es autóban lenni az Új-Zéland Rallyn. Úgy ismerem az utakat, mint a tenyeremet, és úgy gondolom, hogy jó munkát tudnék végezni. Még mindig úgy érzem, nagyon jó formában vagyunk, és tudom, hogy jól vezetek. Nyilvánvalóan a Kona elektromos autómmal dolgoztam itt, és ez némi betekintést ad abba, hogyan vezethetek elektromos vagy hibrid autót” – zárta Paddon.