Skip to content
Főoldal / WRC / Ostberg a WRC2-Pro kategóriában folytatja egy Citroennel

Ostberg a WRC2-Pro kategóriában folytatja egy Citroennel

Fotó: Red Bull

Teljes szezont megy egy Citroen C3 R5-tel.

Korábban mi is beszámoltunk róla, hogy Mads Ostberg számára a WRC2 vagy a rallycross jöhet szóba az idei évre miután nem maradt számára hely a gyári Citroenben. Ostberg ma ismertette 2019-es terveit, melyből kiderül, hogy egy Citroen C3 R5-tel teljes szezont megy a WRC2-Pro kategóriájában. A Svéd Rally lesz az első WRC2-Pro versenye a belga DG Sport által felkészített autóval.

„El kell ismernem csalódott voltam, amikor egyértelművé vált számomra, hogy a WRC top kategóriája számomra nem opció a 2019-es szezonra. A rallyzás számomra több mint munka, ez a szenvedélyem, a véremben van. Sosem volt opció, hogy feladjam az álmaimat. Rengeteg jó élményen osztoztam a Citroen Racinggel a három évben, míg náluk versenyeztem. Ez volt az egyik fő ok, amiért ez az opció mellett döntöttem.”-kezdte Ostberg a sajtóanyagban.

„Ez egy kihívás lesz a számomra. Nincs tapasztalatom az autóval és az első verseny pár hét múlva lesz. Zsúfolt időszak lesz a számomra. A fő célom az autó fejlesztése lesz, valamint, hogy megszerezzem az első C3 R5 győzelmet a WRC2-ben. A Citroen szakértelmével és az én tapasztalatommal ez sikerülhet.”

„Boldog vagyok, hogy folytathatom a közös munkát Torstein Eriksennel. Ez egy hosszú szünet volt az Ausztrál Rally óta, míg a többiek a Monte-Carlo Rallyra tesztelnek én itthon ülők és a teszt beosztásomat csinálom a Svéd Rally előtt. Sok mindet kell tennem rövid idő alatt. Az első kilométereimet a Citroen C3 R5-tel a Rally Hadeland-en fogom megtenni január 27-én.”-zárta a norvég.