Skip to content
Főoldal / Rallycross / Ostberg: rallycross és WRC2 2019-ben?

Ostberg: rallycross és WRC2 2019-ben?

Fotó: Red Bull

A héten már rallycross autót tesztelt a norvég versenyző.

Mads Ostberg azután maradt versenyzési lehetőség nélkül 2019-re, hogy kiderült a Citroen csak két autót fog indítani a rally világbajnokságon 2019-ben. A norvég versenyző kedden az ES Motorsport Skoda Fabia Supercar rallycross autóját tesztelte a belgiumi Mettetben.

„Az elmúlt két napban történtek tisztábbá tették a fejemben a dolgokat. A dolgok sokat változtak a héten, kedvezőbbek a lehetőségeim a jövőre nézve. Még ezen a héten szeretnék dönteni.”-mondta Ostberg az Autosportnak.

„Sajnos azt kell mondanom, nem valószínű, hogy jövőre WRC-t vezetek, a WRC2-ben inkább lehet lehetőségem.”-folytatta a norvég.

Arra a kérdésre, hogy lehetésges-e, hogy a két dolgot párhuzamosan csinálja, így felelt: „Lehetséges. Most teszteltem a rallycross autót és őszintén szólva nagyon élveztem. Jártam már pár rallycross pályán, de mindig rally autót vezettem. Ez volt az első alkalom, hogy supercart vezettem.”

„Nem zárom ki a lehetőségét, hogy a rallycross világbajnokság (WRX) versenyein induljak, de az, hogy egy teljes szezont csináljak bonyolult. Ez függ a rallys terveimtől is. Még mindig a rallyzás a célom, de nagyon élveztem az első rallycrossos élményem, szóval nem zárok ki semmit.”-zárta Ostberg.