Skip to content
Főoldal / WRC / Ogier a Hyundai szerződésről: „Semmi okunk változtatni”

Ogier a Hyundai szerződésről: „Semmi okunk változtatni”

Ogier
Fotó: Jaanus Ree / Red Bull Content Pool

Sebastien Ogier jelezte, hogy jövőre is a Toyotával szeretné folytatni részmunkaidős rali-világbajnoki programját, és kijelentette, hogy „nincs igazi okom arra, hogy bármit is változtassak”.

A nyolcszoros világbajnok a 2021-es bajnoki cím megszerzése után eltávolodott a teljes idejű versenyzéstől a Toyotával, és azóta rész szezonokat teljesített a japán márka versenyzőjeként.

Ogier az elmúlt két évben ragaszkodott ahhoz, hogy nem kíván visszatérni a teljes idejű versenyzéshez, és élvezi a részmunkaidős szezonok rugalmasságát, amelyek lehetővé teszik számára, hogy több időt töltsön a családjával. Az idei szezonban Ogier hat WRC fordulón indult, ebből hármat megnyert.

A Finn Rallyn azonban a spekulációk a francia versenyzőt a Toyota-rivális Hyundaihoz való esetleges átigazolásával hozták összefüggésbe a jövő évre. Az Akropolisz Rallyn Ogier hangsúlyozta, hogy elégedett a jelenlegi helyzetével a Toyotánál, és a pletykákat buta szezonbeli beszédnek nevezte.

A Hyundai-nak csak egy hely van lekötve a jövő évre Thierry Neuville szerződésével. Úgy tűnik, hogy az Ogier átigazolásáról szóló feltételezések annak köszönhetően keltek szárnyra, hogy a Hyundai szerződtette az új technikai igazgatót, Francois Xavier Demaisont, akivel Ogier négy világbajnoki címet szerzett, amikor a páros 2013-2016 között együtt dolgozott a Volkswagennél.

A Hyundai-spekulációkra reagálva hozzátette: „Úgy gondolom, hogy ennek a sportágnak szüksége van egy kis pletykára a nyáron az átigazolási szezon. Úgy gondolom, hogy ez nem egy megalapozott pletyka volt.”

„Sok embert ismerek a Hyundainál, és talán volt egy kis kezdődő beszélgetés, mert én vagyok a saját menedzserem, így előfordulhat, hogy beszélek az emberekkel, mivel ez nem kerül semmibe.”

„De a valóság az, hogy elégedett vagyok mindennel, amim jelenleg van, így nincs igazi okom arra, hogy bármin is változtassak.”

A Toyota vezetősége korábban már jelezte, hogy nem lát okot arra, hogy változtasson a 2024-es versenyzői felállásán.

Bár a világbajnok Kalle Rovanpera és Elfyn Evans még nem kötöttek szerződést a következő szezonra, úgy tudni, hogy a duóval már megkezdődtek a tárgyalások.

„Természetesen a jövő évi tervek és tárgyalások folyamatosan zajlanak” – mondta Rovanpera, akire azt tippelik, hogy marad a Toyotánál.

Evans, aki jelenleg 33 ponttal van lemaradva Rovanpera mögött a bajnoki tabellán, szemérmes volt, amikor a jövőjéről kérdezték, és azt mondta, hogy a szezon jelenlegi szakaszában „nyitott a piac”.