Skip to content
Főoldal / WRC / Neuville: Néhány kutya miatt le kellett lassítanom

Neuville: Néhány kutya miatt le kellett lassítanom

Neuville Mexikó Rally
Fotó: Jaanus Ree / Red Bull Content Pool

A Hyundai Motorosport belga versenyzője az idei harmadik versenyen idei harmadik dobogóját szerezte.

Thierry Neuville a Mexikó Rally utolsó szakaszán szerezte meg a második helyet Elfyn Evanssal szemben. A bajnokságban mindössze 3 pont a lemaradása Sébastien Ogier mögött.

„Egész hétvégén teljes erőbedobással dolgoztam, és nagyon örülök, hogy három rally alatt a harmadik dobogós helyezést szereztük meg. Egész hétvégén keményen próbáltunk javítani az autón; a kezelhetőség egyre jobb lett. Az első napi rajt pozíciónkkal nehéz dolgunk volt; a pénteki napot majdnem 40 másodperces hátrányban fejeztük be” – kezdte a Mexikó Rally értékelését Neuville.

„Szombat óta már jobban mentek a dolgok, és lassan sikerült utolérnünk Elfynt. Nem könnyítette meg a dolgunkat, így a végéig keményen kellett küzdenünk. A vasárnapi hosszú szakasz, az Otates után kicsit csalódott voltam, mivel az úton néhány kutya miatt le kellett lassítanom. Ez időnkbe került, de nyugodt maradtam, és láttam egy lehetőséget a Power Stage-ben. Olyan keményen nyomtam, ahogy csak tudtam, anélkül, hogy felesleges kockázatot vállaltam volna. A második hely nagyszerű jutalom az egész csapat számára.”

A WRC következő versenye áprilisban a Horvát Rally lesz.