Skip to content
Főoldal / Dakar 2021 / Mégis egyetlen országban lesz a 2021-es Dakar Rally?

Mégis egyetlen országban lesz a 2021-es Dakar Rally?

Toyota Dakart
Fotó: Red Bull

David Castera beszélt a dolgok állásáról.

Általában március-áprilisban a Dakar Rally szervezője, az ASO már közzé teszi az első információkat a jövő évi útvonallal kapcsolatban. Most David Castera, a Dakar Rally versenyigazgatója emailban tudatta a versenyzőkkel, hogy még vannak kérdőjelek a 2021-es útvonal kapcsán.

A koronavírus miatt jelenleg nem tudják a verseny előkészítését a megszokott ütemben csinálni. De mindenkit megnyugtatnak, hogy dolgoznak a jövő januári versenyen.

„Jelenleg nem aggódok amiatt, hogy nem tudnánk megrendezni a versenyt, de alkalmazkodnunk kell a kialakult helyzethez. Azt akartuk, hogy a 2021-es Dakar Rally kettő vagy három országot érintsen, de valószínű, hogy egészségügyi és gazdasági okok miatt kénytelenek leszünk átgondolni ezen ambícióinkat.”-mondta David Castera.

Korábban Jordániáról és Egyiptomról szóltak a pletykák, hogy csatlakozhatnak Szaúd-Arábiához. Amennyiben 2021-ben is csak Szaúd-Arábia lenne a házigazda, akkor sorozatban harmadszorra fordulna elő, hogy a Dakar Rally csak egyetlen országot