Skip to content
Főoldal / Tereprali / Marokkó Rally: Loeb nyert, Al-Attiyah defektek

Marokkó Rally: Loeb nyert, Al-Attiyah defektek

Loeb Marokkó Rally
Fotó: A.S.O. /J.Delfosse/ DPPI

A BRX francia versenyzője ezzel az összetettben is az élre állt. Szalayék is teljesítették a második szakaszt.

A Marokkó Rally második szakaszán egy 319 kilométeres szelektív várt a mezőnyre Tan-Tan és Laayoune között. A motorosoknál az évközben Hondára váltó Adrien Van Beveren volt a leggyorsabb, megelőzve Kevin Benavidest és Ricky Brabecet. Összetettben Skyler Howes vezet Toby Price és Luciano Benavides előtt. A bajnokságot vezető Sam Sunderland hátránya a hetedik helyen alig több mint hét perc.

A tegnapi gondok után ma szárnyalt Sébastein Loeb. A francia versenyző ma több mint 10 perccel volt gyorsabb mint a második helyezett csapattársa, Orlando Terranova. Ismét jól ment a másik Hunterral Guerlain Chicherit, ma a harmadik lett. A tegnap szakaszt nyerő Yazeed Al Rajhi ma 30 percnél is többet kapott Loebtől. Loeb bajnoki riválisa, Nasser Al-Attiyah ma közel egy óra lemaradást szedett össze miután három defektje is volt.

Az összetettben Loeb 8 másodperccel vezet Terranova előtt, Chicherit is 4 és fél percen belül van. Al-Attiyah a hetedik 33 perc hátránnyal.

Az Audikat nem értékelik az FIA kategóriákban, csak külön az Openben. Ahogy tegnap, úgy most is Carlos Sainz érte el a legjobb időt 3 óra 02 perc 21 másodperccel, 8 perc 52 másodperccel gyorsabb volt Stéphane Peterhanselnél és 11 perc 09 másodperccel Mathias Ekströmnél. Hogy képet adjunk Carlos Sainz teljesítményéről, ez a nap második legjobb ideje, alig több mint 5 perccel Sébastien Loeb mögött.

Szalay Balázs és Bunkoczi László a 35. idővel teljesítette a Marokkó Rally második szakaszát. A 32. helyről várhatják a folytatást.

A kamionoknál ismét Martin Macik diadalmaskodott, ezzel az összetettben már egy óránál is nagyobb az előnye Gert Huzinkkal szemben.