Skip to content
Főoldal / Tereprali / Marokkó Rally: Al Rajhi nyert, Loeb sok időt vesztett

Marokkó Rally: Al Rajhi nyert, Loeb sok időt vesztett

Al Rajhi Marokkó Rally
Fotó: A.S.O./J.Delfosse/DPPI

Az első igazi versenynap összefoglalója, amit a Szalay-Bunkoczi páros is sikeresen teljesített.

A motorosoknál a tegnapi naphoz hasonlóan Ross Branch volt a leggyorsabb. A Hero versenyzője mögött Luciano Benavides lett a második (Husqvarna), megelőzve Toby Pricet (KTM). A speciál vége felé, az utolsó tankolás előtt bukott a Monster Energy Honda Team versenyzője, Pablo Quintanilla. Sikerült azonban visszamásznia a motorra, és megtalálni a szükséges erőt a táv teljesítéséhez. A 13. helyen végzett chilei fájdalomra panaszkodott a bal vállában.

Az autósóoknál Yazeed Al Rajhi nyert vasárnap. Kicsivel több mint három perccel volt gyorsabb Nasser Al-Attiyahnál. Jakub Pryzgonski lett a harmadik a Minivel. A szakasz elején még az élen is állt, végül be kellett érnie a negyedik hellyel Guerlain Chicheritnek. Az összetettben a harmadik helyről várhatja a folytatást, mivel Pryzgonski tegnap sok időt veszített.

Nem sikerült jól a nap a tereprali-világbajnokságot (W2RC) vezető Sébastien Loebnek. A Bahrain Raid Xtreme pilótája a 8. helyen haladt át a célvonalon, 21 perc 40 másodperccel lemaradva a nap győztesétől. Nagy csapás ez az elzászi versenyzőnek, akinek korán meg kellett állnia, hogy kicserélje első keresztlengőkart.

Az Audikat az Open kategóriában értékelik a többiektől külön. Úgy tűnik bírják a tempót. Carlos Sainz ugyanis 3 óra 28 perc 13 másodperces időt ért el, ami 51 másodperccel jobb, mint az FIA kategória győztesének, Al Rajhinak az ideje. Mathias Ekström a nap 5. legjobb idejét érte el, Stéphane Peterhansel pedig a 7. legjobb idővel zárta a szakaszt.

A Szalay Balázs-Bunkoczi László kettős az autós mezőny 34. idejével zárt, az összetettben is innen várják a folytatást.