Skip to content
Főoldal / Tereprali / Marokkó Rally: Loeb a szakaszt, Chicherit a versenyt nyerte meg

Marokkó Rally: Loeb a szakaszt, Chicherit a versenyt nyerte meg

Chicherit Marokkó Rally
Fotó: A.S.O. / J.Delfosse / DPPI

Al-Attiyah átvette a vezetést a bajnokságban több mint 20 ponttal. A verseny egyetlen magyar párosa is teljesítette a távot.

A Marokkó Rally zárónapján a Honda francia versenyzője, Adrien Van Beveren bizonyult a leggyorsabbnak. Ennek eredményeként megszerezte 2. szakaszgyőzelmét a versenyen, és egy helyet javított az összesített ranglistán. A nap fő győztese azonban Skyler Howes lett. AVB mögött 6 másodperccel elért 2. helyezésének köszönhetően diadalmaskodott a Marokkó Rallyn.

A Dakaron és az Abu Dhabi Desert Challenge-en elért sikereit követően idén eddig veretlen Sam Sunderland (GasGas) az 5. helyen végzett a Marokkó Rally idei kiadásán. Ez a pozíció és az állandósága lehetővé tette számára, hogy megerősítse vezető helyét a W2RC bajnoki címért folytatott versenyben. A 74 pontos ausztrál mögött Pablo Quintanilla 52 ponttal a második, míg a harmadik Ricky Brabec 50 ponttal rendelkezik.

Tegnapi kormányszervo gondjai után ma ismét szárnyalt Sébastien Loeb és megnyerte a záró szakaszt. A mögötte másodikként beérő Guerlain Chicherit a kiegyensúlyozott teljesítményének köszönhetően győzelemmel debütált a Prodrive által épített Hunterral. Összetettben szintén egy Hunterral, Orlando Terranova lett a második, megelőzve Nasser Al-Attiyahot.

A verseny előtt csupán egyetlen pont volt Loeb előnye Al-Attiyah előtt. Most fordult a kocka, a katari tett szert tetemes, 22 pontos előnyre. Yazeed Al Rajhi a harmadik, 64 pontra van az éllovastól.

Szalay Balázs és Bunkoczi László 54. idővel teljesítette a Marokkó Rally utolsó szakaszát az Opellel. A versenyt a 29. helyen zárták.

Az Open kategóriába sorolt Audik közül az utolsó szakaszon Stéphane Peterhansel bizonyult a leggyorsabbnak a trióból, aki az autós kategóriában a nap 7. legjobb idejét érte el. Összesítésben Carlos Sainz megnyerte volna a versenyt az autós mezőnyben közel két perces előnnyel. Mattias Ekström pedig a harmadik helyet szerezte volna meg. Ami az Audi számára még fontosabb, hogy mindenféle hiba nélkül teljesítették az új autóval a versenyt.

T3-ban Seth Quintero diadalmaskodott, míg T4-ben Rokas Baciuska. A kamionsoknál Martin Macik rajt-cél győzelmet aratott.