Skip to content
Főoldal / WRC / M-Sport: Tárgyalunk Solberggel

M-Sport: Tárgyalunk Solberggel

Oliver Solberg WRC
Fotó: Hyundai Motorsport

Malcom Wilson megerősítette, már kapcsolatba léptek a fiatal versenyzővel.

Az M-Sport ügyvezető igazgatója, Malcolm Wilson tárgyalásokat kezdett Oliver Solberggel arról, hogy a 21 éves versenyzőt a következő szezonban egy Ford Puma Rally1-es autóba ültessék. Solberg azt követően veszítette el a Hyundai ülését, hogy a Hyundai 2023-ra a fiatal tehetségek fejlesztésétől egy tapasztaltabb pilóta javára változtatta meg a hangsúlyt.

Wilson a DirtFish-nek elmondta: „Igen, szeretnénk tárgyalni Oliverrel, és már beszéltünk is vele – találkoztam vele, miután visszatért Új-Zélandról. Nyilvánvaló, hogy bármilyen jövő évi megállapodásnak kereskedelmi szempontokat is figyelembe kell vennünk. Néhány évvel ezelőtt már beszéltünk arról, hogy idejön.”

Wilsonnak nagy tapasztalata van a Solberg családról, hiszen a 2003-as világbajnok pályafutása elején és végén két különálló időszakban is vezette Oliver édesapját, Pettert.

Oliver nem kívánt nyilatkozni a következő szezonnal kapcsolatos megbeszélésekről, ehelyett azt mondta, hogy továbbra is a közelgő Japán Rallyra való felkészülésre összpontosít – ez az utolsó munkája a Hyundai Motorsportnál. Mielőtt Aichibe repülne, egy Volkswagen Polo R5-össel fog indulni a walesi Cambrian Rallyn.