Skip to content
Főoldal / WRC / Oliver Solberg és a Hyundai útjai különválnak

Oliver Solberg és a Hyundai útjai különválnak

Oliver Solberg
Fotó: Hyundai Motorsport

A Hyundai Motorsport és Oliver Solberg bejelentették, hogy a két fél közötti szerződést nem hosszabbítják meg, amikor az 2022 végén lejár.

Az elválásról szóló döntés a csapat számára kihívásokkal teli szezont követően született meg. Solberg, aki a WRC Rally1 kategóriában nyolc versenyt teljesített a sportág legmagasabb szintjén debütáló évében, legjobb eredménye a negyedik hely volt a belga Ypres Rallyn. Legutóbb az ötödik helyet szerezte meg az Új-Zéland Rallyn, amely az utolsó Rally1-es versenye volt a csapatnál. A biztató teljesítmények a fiatal versenyző számára egy tanulságos szezon során születtek, amelyben pozitívan és keményen dolgozott a csapatban.

Annak érdekében, hogy a Hyundai Motorsport még következetesebb teljesítményt nyújtson, felvázolta azon szándékát, hogy a 2023-as szezonra egy tapasztalt triót indít. A csapat a megfelelő időben dönt a teljes felállásról, és ennek megfelelően tesz majd bejelentést.

Solberg mindeközben az év végéig a csapat tagja marad, és a Rally Japanhoz csatlakozik a verseny előtti pálya bejárásra, valamint kiválasztott tevékenységekre. A csapat elismeri Solberg fontos támogató szerepét, amelyet ebben a szezonban játszott, és a fiatal svéd még a nehéz időkben is derűs maradt. Minden egyes versenyen, amelyen részt vett, mélyre ásott, hogy a legjobbat hozza ki magából és az autóból.

Julien Moncet csapatigazgató-helyettes így nyilatkozott: „Oliver ebben a szezonban nagy hasznára vált a csapatunknak, megmutatta, hogy rugalmas és tanulni vágyó. Ugyanakkor láttuk, milyen előnyei vannak annak, ha egy tapasztalt és következetes csapat ül az autónk volánja mögött. Erre fogunk összpontosítani a 2023-as felállásunkban. Oliver az év végéig velünk marad, és csatlakozik a Japánban megrendezésre kerülő verseny előtti felkészüléshez, valamint egyéb tevékenységekhez. A legjobbakat kívánjuk neki a jövőre nézve. A rally világbajnokságban sosem lehet tudni, mikor keresztezik újra egymást az utak. A kapcsolatnak ezt a bizonyos szakaszát jó feltételekkel zárjuk le, és tudjuk, hogy Oliver megtalálja a megfelelő lépést a karrierje számára.”

Oliver Solberg így nyilatkozott: „Nyilvánvalóan csalódott vagyok a helyzet miatt, de tiszteletben kell tartanom a csapat döntését és új tervét, hogy három autóval és csak tapasztalt pilótákkal folytatja a versenyzői felállásban. Nagyon kedves volt tőlük, hogy nyitottak voltak velem a folyamat során. Tudom, hogy nem volt könnyű döntés számukra, hiszen a terv megváltozott. Továbbra is hálás vagyok ezért az első lehetőségért, amit a WRC-ben felajánlottak nekem. Tudtuk, hogy ez a szezon a tanulásról fog szólni, amiből sokat tettünk, és ez kétségtelenül értékes tapasztalat lesz számomra a pályafutásom következő szakaszában. Az év hátralévő részében is elkötelezett maradok a csapat mellett, és köszönetet mondok mindenkinek Alzenauban és a raliversenyeken a támogatásukért. Ezt a fejezetet jó kapcsolatokkal zárjuk le, és mindig minden jót kívánok nekik.”