Loeb: 2018 lehet az utolsó esélyem, hogy megnyerjem a Dakart

Fotó: Peugeot Sport

A francia klasszis szerint a Peugeot kiszállhat a Dakar Rallyról.

Azok után, hogy Loeb nemrég elárulta, hogy a Peugeot kiszállhat a rallycross világbajnokságról, újabb kiszállásról szóló hírek érkeztek. Már korábban is tudni lehetett, hogyha bevezetik az új szabályokat a Dakar Rally-n, amik hátrányosan érinthetik a Peugeot, akkor kiszállhatnak. Most a kilencszeres rally világbajnok Loeb mondta azt, hogy 2018 lehet az utolsó esélye a Dakar Rally megnyerésére, mivel utána nem biztos, hogy folytatja a Peugeot.

Sebastien Loeb tavaly sokáig az élen autózott, azonban a nyolcadik szakaszon felborult és sok időt veszített. Folytatni tudta a versenyt és a kilencedik helyen fejezte be a 2016-os Dakar Rallyt. Idén januárban is csatában volt a győzelemért, végül meg kellett elégednie a második hellyel.

“Nagyon fontos lesz a következő Dakar, mivel szerintem ez lesz számunkra az utolsó. A Peugeot talán utána is folytatja a Dakar projektet, de én erre nem látok nagy esélyt.”- kezdte Loeb. “Jövőre már több tapasztalatunk lesz és nagyszerű lenne ha összejönne a győzelem. Nehéz megmondani, hogy mi fog történni egy ilyen hosszú versenyen. Tudjuk, hogy megvan a tempónk, de a Dakar nem csak a tempóról szól. Sokat lehet veszíteni navigációs hibával vagy egy olyan hibával mint tavaly. Sok versenyzőnek jóval több tapasztalata van, nekünk pedig van még mit tanulni. Januárban esélyünk volt a győzelemre, szerintem 2018-ban is lesz esélyünk. Minden adott a sikerhez, de nem lesz könnyű verseny.”