Skip to content
Főoldal / WRC / Kemény volt a Szafari Rally shakedownja

Kemény volt a Szafari Rally shakedownja

Rovanpera Szafari Rally
Fotó: Toyota Gazoo Racing

Többeknek már a mai bemelegítésen is gondjuk volt. Végül egy Toyota volt a leggyorsabb.

Egy 5,4 kilométere szakasz állt a versenyzők rendelkezésére, hogy ráhangolódjnak a a Szafari Rallyra. Ez legjobban a verseny tavalyi győztesének, Kalle Rovanperának sikerült. Tőle több mint egy másodperccel elmaradva Ott Tanak érte el a második időt. Mögötte Sébastien Ogier végzett.

Thierry Neuville az élmezőnyből egyedüliként négyszer is végig ment a pályán. Így is csak a negyedik helyet sikerült megcsípnie. Elfyn Evans végzett mögötte. Takamoto Katsuta lett a hatodik, ő az utolsó futásban felborította a Toyotát.

Dani Sordo és Pierre-Louis Loubet lett a hetedik-nyolcadik. Esapekka Lappinak nem indult simán első Szafari Rallyja. Az első körben 2 kilométer után félreállt, mert fura zajok jöttek a Hyunadaiból. Később meg lett, hogy a kardántengely volt a ludas és meg is csinálták. A második körben ismét elromlott, így végül egyszer sem sikerült teljesítenie a pályát.

A WRC2-ben Kajetan Kajetanowicz érte el a legjobb időt Grégoire Munster és a helyi Karen Patal előtt. A leggyorsabb versenyző Rally2-es autóval Oliver Solberg volt, de ő nem nevezett a WRC2-be.

Csütörtökön délután a szuperspeciállal folytatódik a Szafari Rally programja.