Skip to content
Főoldal / WRC / Hivatalos: Ott Tanak visszatér a Hyundaihoz

Hivatalos: Ott Tanak visszatér a Hyundaihoz

Tanak Hyundai
Fotó: Hyundai Motorsport

Megérkezett a hivatalos bejelentés is a csapattól.

A Hyundai Motorsport bejelentette egyértelmű szándékát, hogy a 2024-es FIA Rally Világbajnokság (WRC) élvonalában kíván versenyezni, a következő szezonban a már bizonyított Thierry Neuville és Ott Tanak alkotta felállással.

Tanak Martin Jarveoja másodpilótával visszatér a csapathoz, ahol 2020-tól három szezonon keresztül öt győzelmet szerzett, azzal a szándékkal, hogy további bajnoki sikerekhez segítse a Hyundai Motorsportot. Az észt az egyik legsokoldalúbb pilóta a sportágban, és kulcsszerepet játszott a csapat 2020-as gyártói bajnoki címének megvédésében.

Neuville, aki a csapat eddigi 26 WRC-győzelméből 18-at szerzett, a 2014-es debütáló szezon óta szilárd tagja az alzenaui székhelyű alakulatnak. A csapat továbbra is hűséges a belgához. A Hyundai Motorsport nem kapkodja el a 2024-es WRC-felállás többi tagjának különböző lehetőségeinek vizsgálatát.

Tanak újbóli szerződtetése Neuville mellett megerősíti a csapat WRC iránti elkötelezettségét. A 2024-es szezon fontos mérföldkő a vállalat történetében, hiszen a sorozatban való debütálásának tizedik évfordulóját ünnepli.

A Hyundai Motorsport csapatfőnöke, Cyril Abiteboul elmondta: „A Hyundai Motorsport azért létezik, hogy végső soron a rali győzelmekért és a bajnoki címekért harcoljon. Szeretnénk, ha hiteles versenyzőként tekintenének ránk, aki rendelkezik a feladat elvégzéséhez szükséges eszközökkel; ez az autót, a szervezetet és a vezetői tehetséget jelenti. A 2024-re vonatkozó lehetőségeink feltérképezése során beszélgetést kezdeményeztem Ott-tal, akit izgatottan fogadott a megújult ambíciók és a struktúra, amelyet bevezetünk. Örülünk, hogy készen áll arra, hogy folytassa a befejezetlen ügyeket, amelyekkel a csapatunkkal kapcsolatos. Biztos vagyok benne, hogy a megfelelő környezetben Thierry és Ott ki tudják hozni egymásból a legjobbat. Most, hogy ez a két győztes csapat biztosítva van, időt szakíthatunk arra, hogy stratégiailag átgondoljuk a következő szezon teljes felállását.”

Ott Tänak így nyilatkozott: „Izgatottan várom, hogy a 2024-es WRC-szezontól újra csatlakozhatok a Hyundai Motorsporthoz. Amióta pontosan egy évvel ezelőtt elváltak útjaink, a csapat nagyon keményen dolgozott az új technikai struktúrán. A Hyundai Motorsportnak világos elképzelései és céljai vannak a közeljövőre vonatkozóan, és ez az, ami meggyőzött arról, hogy ismét csatlakozzam hozzájuk. Alig várom a közös munkát Cyril Abiteboul-lal és François-Xavier Demaison-nal is, hiszen az ő tapasztalatuk és tudásuk a motorsportban mindenképpen nagy előnyt jelent az egész csapat számára. A célunk ebben az új fejezetben nem kevesebb lesz, mint mindhárom bajnoki cím megszerzése, és a csapat új struktúrájával minden eszközünk megvan ehhez. Game on!”