Skip to content
Főoldal / WRC / Hazai győzelem a Finn Rally shakedownján

Hazai győzelem a Finn Rally shakedownján

Finn Rally shakedown
Fotó: Toyota Gazoo Racing

Közel egy másodperccel volt gyorsabb a másodiknál a 4,48 kilométeres szakaszon.

A bajnokságot vezető Kalle Rovanpera neve mellé került a legjobb idő. Az első hazai győzelmére pályázó finn 0,8 másodperccel volt gyorsabb csapattársánál, Elfyn Evansnál. Esapekka Lappi lett a harmadik, akit a Finn Rally tavalyi győztese, Ott Tanak követ. De nem volt minden 100%-os a Puma Rally1 fedélzetén, ahogy Tanak rejtélyesen megjegyezte az első áthaladás után: „Mi a f*** történik, az autó jelenleg a saját életét éli. Valami elektromos dolog.”

Takamoto Katsuta az ötödik helyen öt tizeddel volt gyorsabb Thierry Neuvillenél. A Hyundai belgája a dobogót tűzte ki célul a hétvégére. Pierre-Louis Loubet meg tudta előzni Teemu Suninent.

Debütál a Rally1-es autóban, és három és fél év után először tér vissza a WRC-be Jari-Matti Latvala. Bár a Toyota csapatfőnökének ideje az első körben több mint hat másodperccel maradt el a tempótól, a háromszoros finn győztes végül a shakedown végére 4,6 másodpercre csökkentette ezt a lemaradást.

A Rally2 kategóriában Oliver Solberg állította be a top időt, de ezen a hétvégén a regisztrált WRC2-es versenyzők közül Miko Marczyk volt a leggyorsabb, az M-Sportos Adrien Fourmaux előtt..

A Finn Rally csütörtökön este a híres Harju utcai szakaszon folytatódik.

Írta: Oto Lukác