Skip to content
Főoldal / Dakar 2021 / Gyenes Emánuel: Nem fogom tudni megvédeni a címemet

Gyenes Emánuel: Nem fogom tudni megvédeni a címemet

Gyenes Emánuel
Fotó: A.S.O/DPPI/F.Gooden

Gyenes Emánuelt egy súlyos sérülés, Saghmeister Gábort pedig a koronavírus hátráltatta a 2021-es Dakarra való felkészülésben.

Gyenes Emánuel a 2020-as Dakaron megnyerte az Original by Motul (korábban Malle Moto) kategóriát. Ebben a kategóriában a versenyzőknek nincsen szerelőjük, csak magukra számíthatnak. Egyetlen dobozban kell mindenüknek elférnie.

A szatmárnémeti versenyző még június elején Brassóban egy edzésen sérült meg súlyosan. Eltört a bokája és a sípcsontja, így négy és fél hónapig nem tudott edzeni. A balesete után az is kérdéses volt, hogy ott tud-e lenni januárban Szaúd-Arábiában.

Végül benevezett a 2021-es Dakarra Gyenes Emánuel és a 29-es rajtszámú KTM nyergében lesz látható. Ismét az Original by Motul kategóriába nevezett, de ahogy azt a Lelátónak mondta, nem fogja tudni megvédeni a címét ilyen felkészülés után. Saját bevallása szerint sem fogja tudni a tavalyi tempóját motorozni, így célja csak a célba érés.

A szerbiai Saghmeister Gábor felkészülését nehezítette, hogy elkapta a koronavírust, enyhe izomfájdalmak mellett köhögött és nem érzett ízeket sem. Eddig kilencszer ért célba a Dakar Rally-n. Célja, hogy tizedszerre is sikerüljön.