Skip to content
Főoldal / DTM / DTM sztorik: Kormányt cseréltek a bajnokok

DTM sztorik: Kormányt cseréltek a bajnokok

Fotó: BMW AG

Aszfaltról a homokba, oda-vissza: a BMW DTM-pilótája, Martin Tomczyk és a MINI ALL4 Racing ásza, Nasser Al-Attiyah is idegen terepre érkezett, amikor egy videó kedvéért elvitték egy körre egymás autóját.

Mindez még 2015 májusában történt. Azon talán senki nem lepődik meg, hogy az univerzális sportember Nasser Al-Attiyah ezt is szívesen kipróbálta.

A BMW Motorsport prémium partnerének számító Red Bull videóforgatásának részeként a BMW DTM-pilótája, Martin Tomczyk (német), aki a 2011-es év bajnokaként már bizonyította kivételes kiválóságát az aszfaltcsíkon, Dubaj homokdűnéi között ezúttal a MINI ALL4 Racing volánja mögé ült be, amely az X-raid csapat színeiben sorozatban megnyerte a legendás Dakar Ralit. Eközben Nasser Al-Attiyah (katari), aki – megannyi motorsportos trófeája mellett – 2011-es Dakar-győzelme után 2015 januárjában is abszolút elsőként száguldott át a célvonalon a MINI ALL4 Racing versenyautóval, a DTM oscherslebeni tesztje során megragadta a lehetőséget, hogy aszfaltra vigye Martin Tomczyk BMW M4 DTM versenyautóját.

„Lebilincselő élmény és hatalmas móka volt a MINI ALL4 Racing versenyautóval Dubaj hatalmas homokdűnéi között száguldozni” – nyilatkozta Tomczyk. „Hihetetlen nyomaték dolgozik ebben a gépben, a vezetése így még egy magamfajta tapasztalt versenyzőnek is elképesztő adrenalinlöketet ad. Teljesen más, mint versenypályán vezetni. Miután kipróbáltad, hogy milyen kemény a homokban tempózni, nagyra értékeled mindazt, amit Nasser és a többi MINI-versenyző véghezvitt a Dakaron” – tette hozzá a DTM-pilóta.

„Pályafutásom során versenyeztem néhányszor aszfalton, de mindig is nagy álmom volt, hogy egyszer egy DTM versenyautót vezethessek” – mondta Nasser Al-Attiyah a BMW M4 DTM versenyautóval való első közeli találkozásakor. „A BMW M4 DTM egyszerűen fantasztikus! Az aerodinamikája a kanyarokban kiváltképp érezhető. És az a hihetetlen tapadás! A fékekről nem is beszélve: lenyűgöző a DTM!” – fogalmazott a legendás Dakar-versenyző.