Skip to content
Főoldal / DTM / Hivatalos: Loeb a DTM-ben is rajthoz áll idén

Hivatalos: Loeb a DTM-ben is rajthoz áll idén

Sébastien Loeb DTM
Fotó: Red Bull

A Red Bull AlphaTauri AF Corse Ferrari 488 GT3 EVO 2020-át fogja vezetni Portimaoban.

Sébastien Loeb idei programja már elég zsúfolt, hiszen a Dakar Rally után részt vesz a tereprali-világbajnokság többi versenyén is. Emellett az Extreme E-ben is indul, valamint a WRC-ben is rajthoz áll néhány versenyen. A múltkori tesztje után, már pedzegették, hogy rajthoz állhat idén a DTM-ben is, ma megtörtént a hivatalos bejelentés.

A kilencszeres rally világbajnok francia a DTM szezonnyitóján fog rajthoz állni április 29 – május 1. között a portugáliai Portimaoban. Loeb Nick Cassidyt fogja helyettesíteni. Cassidy a júliusi norisringi versenyen sem tud rajthoz állni a Formula-E-s kötelezettségei miatt. Loeböt egyenlőre csak a portimaoi versenyre jelentették be, de eddigi versenynaptára alapján akkor is szabad lehet.

Loeb számára nem idegen a pályaversenyzés, hiszen volt kategória második a Le Mans-i 24 óráson, nyert futamot a túraautó-világbajnokságon (WTCC). Loebnek a GTE autókkal nincs versenytapasztalata, igaz versenyzett már GT autóval: 2013-ban egy McLaren MP4-12C GT3-al indult.

„Karrierem során mindig is élveztem a kategóriák váltását. A DTM egy híres bajnokság, így amikor jött a lehetőség részt venni, éltem vele. Ez egy izgalmas kihívás, mert teljesen más vezetési stílust igényel. Most már benne vagyok a munkában. Az ilyen versenyeken specialisták ellen kell küzdenem, és hosszú idő telt el az utolsó igazi GT3-as versenyem óta. A célom az lesz, hogy a lehető legjobban felvegyem a ritmust és igyekszem a tapasztalataimat felhasználni arra, hogy jó visszajelzést adjak a csapatnak az autó beállításairól. Tudom, hogy nehéz lesz, de az autókat nagyon szórakoztató vezetni, szóval már nagyon várom” – mondta Loeb.