Skip to content
Főoldal / DTM / DTM Hungaroring: nyilatkozatok a futam előtt

DTM Hungaroring: nyilatkozatok a futam előtt

Hétvégén rendezik a DTM hungaroringi futamát. A verseny előtt a pilóták közül Rockenfeller, Vietoris, Di Resta és Glock mesélt arról, hogy mire számítanak a magyar versenyen. Utóbbi kettő különösen szereti a Hungaroringet.

„A Hungaroring egy nehéz pálya. Fontos lesz megtalálni a tökéletes beállítást az időmérőre. Ez lesz az alapja annak, hogy versenyben lehessek az első helyért.”-mondta a bajnokságot vezető Mike Rockenfeller.
A szintén Audival versenyző Edoardo Mortara a következőket mondta: ” Nem csak a két jól sikerült időmérőm bizonyította, hogy az autónk a különböző karakterisztikájú pályákon is versenyképes. Ahogy én látom nincs ok, amiért ne lehetnénk elől Budapesten is. Oschersleben-ben megszereztem idei első pontjaimat és szeretném ezt folytatni.”

Timo Glock szereti Magyarországot. Sok szurkolója van itt, de ez csak az egyik ok. Május 1-én 300 000 ember előtt tehetett meg bemutató köröket a Nagy Futamon.  „Budapest különleges számomra, különösen miután részt vehettem a bemutatón. A rajongóktól remek fogadtatást kaptam és ők is élvezték a showt. Ezért is fontos, hogy a DTM visszatér a Hungaroringre 26 év után. Teszteltünk itt, de a verseny az teljesen más. Remélem sok pontot tudunk szerezni.”-mondta a német versenyző, aki a Toyota versenyzőjeként dobogóra állhatott a Hungaroringen az F1-ben.

DTM Media

Nagy önbizalommal érkezik Magyarországra Christian Vietoris, aki megnyerte az előző, oscherslbeni futamot. „Azzal a céllal vágtam neki az idei szezonnak, hogy megszerezzem az első győzelmemet. A nehéz szezon kezdet után soha sem gondoltam volna, hogy ilyen hamar megvalósítom a célom. Ennek ellenére tisztában vagyunk vele, hogy száraz körülmények között más a helyzet, ott még nem vagyunk túl versenyképesek. Jelenleg nem vagyunk elég gyorsak ahhoz, hogy így is nyerjünk.”-mondta a korábban a Hungaroringen a GP2-ben két versenyt is teljesítő pilóta.
A DTM-be visszatérő Paul Di Resta szintén rendelkezik tapasztalattal a Hungaroringről, de ő a Formula-1-ből. „Budapest egy jó hely, korábban a Formula-1-es éveim alatt volt szerencsém megismerni. Ezért nagyon örülők, hogy a DTM visszatér ide egy hosszú szünet után. Bár teszteltünk itt pár napot még meg kell találnunk a tökéletes beállítást a hétvégére.”

A futam előzetese ITT olvasható.