Skip to content
Főoldal / Dakar 2024 / Dakar 2024: Ismertette versenyzőit a kamionosok egyik esélyese

Dakar 2024: Ismertette versenyzőit a kamionosok egyik esélyese

Janus van Kasteren Jr Dakar Rally
Fotó: A.S.O/DPPI/J.Filipe

Három kamiont indít januárban Szaúd-Arábiában a Team De Rooy.

A Janus van Kasteren Jr.-Marcel Snijders-Darek Rodewald trió minden vitt idén. Januárban megnyerték a Dakar Rallyt, majd a tereprali-világbajnokságon (W2RC) is diadalmaskodtak. Így nem meglepő módón változatlan felállással vágnak neki a 2024-es sivatagi shownak. Ahol természetesen a címvédés a céljuk az Ivecoval. Ha sikerül nekik, akkor ők lennének Karel Loprais 1998-as és 1999-es győzelme után az első nem orosz versenyzők, akiknek egymást követő két évben sikerült nyerniük a kamionosoknál.

A szelektíveken a gyors segítséget a csapthoz visszatérő Michiel Becx hivatott bíztosítani. 2020-ban a 17. lett a Team De Rooy csapattal. A következő évben nem indult, majd 2022-ben a T3-ban tért vissza. A 23. helyen zárt. Mivel barátja és navigátora, Edwin Kuijpers üzleti ügyeket felügyelt a cégénél, az AluShutternél, Becx nem indult a 2023-as versenyen. A szerelőjük az a Wuf van Ginkel lesz, aki korábban többször is indult kamionnal a Dakaron.

A harmadik kamion egy tisztán hölgyekből álló trió alkotja. Anja van Loon tavaly SSV-ben versenyzett és már ekkor arról beszélt, hogy szertené telejsíteni a Dakart kamionnal. Ennek lehetősége a 2024-es Dakaron jön el számára. Idén már több versenyen is kipróbálhatta Floor Matennel és Marije van Ettekovennel az oldalán az Ivecot.

A 2024-es Dakar Rallyt január 05-19. között rendezik.