Skip to content
Főoldal / Dakar 2021 / Dakar 2021: Elhunyt egy motoros

Dakar 2021: Elhunyt egy motoros

Pierre Cherpin
Fotó: A.S.O./C.Lopez

Pierre Cherpin hunyt el a 7. szakaszon szerzett sérülései következményeiben.

A Dakar Rally szervezői jelentették be, hogy Pierre Cherpin francia motoros elhunyt. Még január 10-én, a 7. szakaszon bukott a 178. kilométernél. Az orvosok eszméletlenül találták mikor odaértek. A Sakaka kórházába szállították, ahol súlyos feji traumát állapítottak meg eszméletvesztéssel. Megműtöttek, majd kómában tartották, az állapota azóta stabil volt. Sakakából légi úton vitték Dzsidába, ahonnét Lillebe, Franciaországba akarták vinni. Ezen út során hunyt el.

Pierre Cherpin 2009-ben vett rész első Dakarján, majd 2012-ben visszatért. Mindkét versenyt teljesítette. 2015-ben harmadszor is neki veselkedett a Dakar Rallynak, de akkor a motor meghibásodása miatt nem tudta befejezni a versenyt. A 2021-es versenyen a 6. szakasz után a 77. helyen állt. Minden alkalommal a Malle Moto (ma Original by Motul) kategóriában indult.

„Amatőr vagyok, nem győzni akarok, hanem olyan tájakat felfedezni, amelyeket soha nem lett volna lehetőségem másképp látni. Minden izgalmas: motorozni, élni a szenvedélyemnek, megismerni önmagam” – mondta Pierre Cherpin még a verseny előtt.