Skip to content
Főoldal / Dakar 2020 / Dakar 2020: Al-Attiyah és Peterhansel eltévedt, Alonso borult

Dakar 2020: Al-Attiyah és Peterhansel eltévedt, Alonso borult

Fotó: X-raid

A tizedik szakasz összefoglalója.

Ma a maratoni szakasz első fele, egy 534 kilométeres szakasz várt a mezőnyre. Végül 345 kilométer után minden kategória számára megszakították a versenyt biztonsági okok miatt.

A motorosoknál ismét a Honda napja volt. Joan Barreda Bort egy perccel volt gyorsabb az összetettben továbbra is vezető Ricky Brabecnél. Kevin Benavides lett a harmadik. Barred Bort a mai sikerével feljött az összesítés harmadik helyére.

Gyenes Emánuel idei legjobb eredményét elérve a 14. lett, újabb győzelmet aratva az Original by Motul kategóriában. Saghmeister Gábor a 95. helyen zárta a 2020-as Dakar tizedik szakaszát.

SSV-ben Guthire 25 másodperccel verte meg honfitársát, Hildebrandot.

Az autósoknál reggel Fernando Alonso borult, kétszer volt tetőn a Toyota. Folytatni tudta a versenyt, de egy óránál is többet vesztett vele. Ugyanott, ahol Alonso borult Roman Starikovich ugratott egy hatalmasat (videó az esetről ITT), megsérült a háta, így számára is véget ért a verseny.

A tegnapi szakaszon Carlos Sainznak nem jött ki a lépés és lényegében eltűnt az előnye. Ma riválisai, Nasser Al-Attiyah és Stephane Peterhansel tévedt el 200 kilométer után. A mai szakaszt megnyerő Sainz előnye már 18 perc Al-Attiyah és Peterhansel előtt is összetettben. Al-Attiyah és Peterhansel között 16 másodperc van. Przygonski és De Villiers érte el ma a második-harmadik legjobb időt.

A quadosknál az összesítésben az élen álló Igancio Casale ugyanott tévedt el, ahol Al-Attiyah és Peterhansel. Végül 45 perc hátránnyal ért be, előnye nagy része eltűnt. A szakaszt így Kamil Wiśniewski nyerte, 48 másodperccel volt gyorsabb Tumanál. Wiśniewskinek ez volt az első szakaszgyőzelme a Dakaron.

A kamionosoknál a Kamaz újabb hármas győzelmet zsebelt be, ezúttal Shibalov, Sotnikov és Nikolaev sorendben.

A 2020-as Dakar Rally állása kilenc szakasz után:
Motorosok: 1. Ricky Brabec (Honda), 2. Pablo Quintanilla (Husqvarna) +25:44, 3. Joan Barreda Bort +27:09, … 29. Gyenes Emánuel +07:02:26 90. Saghmeister Gábor +25:47:19
Autósok: 1. Carlos Sainz (Mini), 2. Nasser Al-Attiyah (Toyota) +18:10, 3. Stephane Peterhansel (Mini) +18:26
Kamionosok: 1. Andrey Karginov (Kamaz) 2. Anton Shibalov (Kamaz) +36:08, 3. Siarhei Viazovich (MAZ) +1:40:00