Skip to content
Főoldal / Dakar Rally / Dakar 2019: Loeb 1 órát vesztett ma, Peterhansel kiesett

Dakar 2019: Loeb 1 órát vesztett ma, Peterhansel kiesett

Fotó: Red Bull

A kilencedik szakasz összefoglalója.

A 2019-es Dakar Rally utolsó előtti napján Pisco körül egy 312 kilométeres szelektív várt a még versenyben lévőkre.

A motorosoknál újabb élmenő búcsúzott technikai hiba miatt. 16 kilométerrel a mai cél előtt Van Beveren alatt megállt a Yamaha. A francia versenyző az összetett negyedik helyéről esett ki. A tegnapi szakasz után Sunderland 1 órás, míg Benavides 3 órás időbüntetést kapott, így mindketten visszaestek a tabellán. Ma Metge volt a leggyorsabb a Shercoval, ez volt az első sikerei az idei Dakaron. A Hondás Jager lett a második, megelőzve Quintanillát. A motorosoknál a holnapi utolsó szakaszon még bármi megtörténhet, az első három hat és fél percen belül van. Gyenes Emánuel számára tegnap véget ért az idei Dakar miután bukott és a verseny előtt megsérült keze nem bírta tovább.

Nikolaev ma mindent beleadott, hogy visszaszerezze a tegnap elvesztett összetett elsőséget. Ez sikerült is neki, miután 28 perccel volt gyorsabb Sotnikovnál. Nikolaev és Sotniko közé Viazovich ékelődött be ma másodiknak.

Az autósoknál sem maradtunk drámák nélkül. Előbb Peterhansel szenvedett balesetet a szakasz 26. kilométerénél. Navigátorának, David Casteranak megsérült a háta, így fel kellett adniuk a versenyt. Peterhansel utoljára a 2009-es Dakaron esett ki. Közben úgy tűnt Loeb újabb szakaszgyőzelmet szerez, de aztán a szakasz végén elakadt és 20 percet vesztett. Nem sokkal később ismét megállt, ezúttal a Peugeot mechanikai hibája miatt. Loeb végül több mint egy órát kapott a győztestől, összetettben még így is harmadik. Despres is sokáig jól állt, de aztán a szakasz végén tetőre tette a Minit. Végül 40 perc hátránnyal ért be. Loeb és Despres gondjai után Al-Attiyah nyerte a szakaszt Roma előtt, tovább növelve előnyét az összetettben. De Villiers ért be ma a harmadik pozícióban. Az Opel Dakar Team kettőse, Szalay Balázs és Bunkoczi László a 28. helyen finiselt ma.

Dakar Rally 2019 állása a kilencedik szakasz után:
Motorosok:
1. Price 2. Quintanilla +0:01:02 3. Walkner +0:06:35
Autósok:
1. Al-Attiyah, 2. Roma +0:51:27 3. Loeb +2:02:37 … 20. Szalay +16:21:19