Skip to content
Főoldal / ERC / Chris Ingram újra ERC futamon indul

Chris Ingram újra ERC futamon indul

Ingram Monte
Fotó: Jaanus Ree / Red Bull Content Pool

2020 novembere után először indul az Eb-n a jövő heti Barum Czech Rally Zlínen. Nem zárja ki a teljes ERC szezont sem 2024-re.

A 2019-es rally Európa-bajnok Chris Ingram utolsó ERC-s szereplése a Kanári-szigetek Rally volt 2020 novemberében, amikor az akkor új Renault Clio Rally5 bemutatására hívták meg.

Miután a globális egészségügyi világjárvány meghiúsította a 2020-as WRC2-es szezon melletti ERC-címvédés terveit, Ingramnak sikerült biztosítania a finanszírozást a WRC2-ben az elmúlt két évben egy rész szezonra, miután az ERC-bajnoki cím megszerzését követő 18 hónapban nem vezetett Rally2-es autót. Az idei szezont is a WRC2-ben kezdte, a Montén a hatodik lett (fenti képen). A Horvát Rallyn azonban már nem indult, ennek okáról ITT írtunk részletesen. Azóta egy francia versenyen indult, ahol kiesett és az Ypres Rallyn, ahol második lett.

Bár továbbra is a világbajnokság Ingram végső célja, a 29 éves brit reméli, hogy az ERC-be – a WRC-be igyekvő pilóták bevett gyakorlóterepére – való visszatérése növelni fogja a közeljövőben történő WRC2-es visszatérés esélyeit.

„Nagyon örülök, hogy visszatérhetek az ERC-be, annak vitathatatlanul legikonikusabb fordulójára” – mondta Ingram, aki 40 ERC-indulást tudhat maga mögött, és már hat alkalommal indult a Barum Czech Rally Zlínen. „A Barum mindig is a kedvenceim közé tartozott, mivel mindig nagy kihívást jelentő verseny, és különleges látni a több százezer szenvedélyes cseh rajongót a szakaszokon.”

„A Barum azonban nagy kihívást jelent, mert a szakaszok nagyon gyorsak, dobálosak, és sok a felszín- és szélességváltozás. A helyiek is mindig jól mennek.”

„Az új társammal, Alex Kihuranival fogok ismét versenyezni, miután Ypresben nagyszerű volt az első nemzetközi versenyünk. Először fogunk a Rallytechnology Volkswagen Polo GTI R5-ösével ERC-n indulni, és a csapat ugyanolyan elkötelezett, mint mi, hogy top eredményt érjünk el. Remélem, hogy aztán októberben a Közép-Európa Rallyn ismét a WRC2-ben versenyezhetek.”

A 2024-es terveiről is beszélt Ingram az ERC hivatalos honlapjának:
„Arra összpontosítok, hogy 2024-ben biztosítsak egy teljes WRC2-es szezont, de semmiképpen sem zárnám ki a teljes szezonos ERC visszatérést, egy olyan bajnokságot, amelyet imádok, és ahol a színvonal minden egyes versenyen ugyanolyan magas, köszönhetően a helyi hősöknek, akik minden egyes versenyen megjelennek.”

A Barum Czech Rally Zlín nevezési listája ITT érhető el, míg minden más információ a versenyről IDE kattintva tekinthető meg.