Skip to content
Főoldal / WRC / Ezért nem indul Ingram a Horvát Rallyn

Ezért nem indul Ingram a Horvát Rallyn

Ingram Rally
Fotó: Skoda Auto

A brit versenyző tervezte az indulást, de a Monte-Carlo Rallyn látottak megváltoztatták a dolgokat.

Chris Insgram a Monte-Carlo Rallyn kezdte a pontgyűjtést a WRC2-ben, a hatodik lett a Skoda Fabia Rally2 evoval. A következő versenye a Horvát Rally lett volna, azonban még sem lesz ott jövő héten Horvátországban.

A Montén Nikolay Gryazin volt a leggyorsabb, végül egy kanyar levágás miatt kapott büntetés után a második lett. Svédországban Oliver Solberg nyert, akit Mexikókban Gus Greensmith követett az élen.

Három nagyon különböző verseny, három különböző versenyző. Egy dolog egyezett. Mindhárman Skoda Fabia RS Rally2-öt vezettek. Ingram is úgy döntött váltani kell az RS Rally2-re, miután látta a különbséget a két autó között a Montén.

„Egyszerű és világos, szükségem van az új autóra, mert annyira domináns volt. Úgy éreztem, a Monte-Carlo Rallyn jól vezettem, és az idők ezt tükrözték. A tavalyi időkhöz képest a hasonló, száraz körülmények között lezajlott szakaszokon, nagyjából mindegyiken a leggyorsabb lettem volna” – mondta Ingram a DirtFishnek.

„De az új autók egyszerűen egy másik szintre léptek, így az eredményem egyszerűen nem az az eredmény volt, amit szerettem volna. Nem engedhettem meg magamnak, hogy ez újra megtörténjen Horvátországban, ezért be kell ülnöm az új autóba” – folytatta a 2019-es Európa-bajnok.

„Kicsit kár, mert tavaly jól mentem Horvátországban. Az elején második voltam, de aztán kaptam néhány defektet. Az utolsó napon (az utolsó előtti gyorson) a Rally1-es autók között a harmadik időt értem el.”

„Egyszerűen nem engedhetem meg magamnak, hogy úgy álljak rajthoz, hogy ne versenyezzek legalább a dobogóért.

A Monte előtt még úgy gondolta Ingram, hogy nem lesz túl nagy hátrány a régebbi autóval indulni. Most már máshogy látja.
„Azt hiszem, nagyon optimista voltam, de reálisan nézve az új autó lenyűgöző volt – a Citroën is beszállt a játékba -, és én nem álltam készen rá.”