Skip to content
Főoldal / Dakar 2020 / Alonso: Túlteljesítettem a céljaimat

Alonso: Túlteljesítettem a céljaimat

Fotó: Toyota Gazoo Racing

Serradori Goncalvesnek ajánlotta első szakaszgyőzelmét.

Fernando Alonso eddigi legjobb eredményét elérve a második helyen zárta a 2020-as Dakar Rally nyolcadik szakaszát, amivel saját bevallása szerint túlteljesítette a céljait: „Nem csak teljesítettem, hanem túl is teljesítettem a verseny előtti céljaimat.”-kezdte Alonso az értékelést.

„Marokkóban jól éreztem magam, de 15 percre voltam a legjobbaktól egy 250 kilométeres szakaszon. Nem tudtam, hogy a Dakaron fél órával maradok-e le a legjobbaktól, vagy közel leszek hozzájuk az olyan napokon mint ez. Az, hogy előttük leszek nem is szerepelt az észszerű céljaim között.”

„Mentünk vissza a bivouacba az összekötőn, amikor láttuk az időnket. Az az igazság, hogy majdnem megcsíptük egymást, mivel alig hittük el, hogy minden ilyen jól ment.”

„Jól ment a mai szakasz. Volt egy defektünk 350 kilométernél, de nem hiszem, hogy sokat befolyásolt. A csapat, Marc és az én számomra ezek a nagy öröm és az érzelmek pillanatai, mert tudjuk milyen nehéz az, amit ma 470 kilométeren keresztül megtapasztaltunk. A dűnék melyeken átkeltünk, a félelmek és a végén, amikor célba érsz a legjobbak között vagy – ez nagy öröm.” – zárta Alonso.

Honfitársát, Carlos Sainzot nem lepte meg Alonso teljesítménye:
„Fontos a tempó, amire ma képes volt és ahogyan képes volt rá. Az az igazság, hogy nem vagyok meglepve, számítottam rá, mert egy remek versenyző, aki gyorsan alkalmazkodik a körülményekhez.”

Ma az autósoknál Mathieu Serradori volt a leggyorsabb, első szakaszgyőzelmét a tegnap elhunyt Paulo Goncalvesnek ajánlotta.
„Nagyon boldog vagyok. Ez egy csodálatos történet. A tegnapi szakasz komplikált volt – hibáztunk és keményen megfizettünk érte. Ma felvettük a nyúlcipőt és mindenkit lehagytunk. Szeretném ezt a győzelmet Paulonak ajánlani, mert korábban én is motoros voltam.”