Skip to content
Főoldal / Dakar 2020 / Alonso: Megtapasztalhattam milyen vezetni egy csoportot

Alonso: Megtapasztalhattam milyen vezetni egy csoportot

Fotó: Toyota Gazoo Racing

Nyilatkozatok a 2020-as Dakar kilencedik szakaszáról.

Dmitriy Sotnikov az ötödik helyen áll összetettben a kamionosoknál, de fontos szerep hárul rá hátvédként:
„Egész nap Anton Shibalovval mentem együtt. A szakasz elején volt egy defektje, segítettünk kicserélni. Néhány autó az úton feltartott minket és ki kellett kerülni őket, akkor kapta Anton a defektet. Utána együtt folytattuk a versenyt és megpróbáltuk elkapni Ales Lopraist, de gyorsabb volt nálunk. Most készülünk a holnapi maratoni szakaszra.”

Ales Loprais a negyedik helyen zárta a 2020-as Dakar Rally mai szakaszát:
„Az eleje jó volt. Elkerültük a defekteket és a harmadik helyen álltunk. De a végén leszakadt a kipufogónk, féltünk, hogy tűz keletkezik, ezért le kellett lassítanunk, 15 km/órás sebességre lassultunk, hogy épp csak beérjünk a célba.”

Fernando Alonos a mai, kilencedik szakaszt a kilencedik helyen zárta:
„Nem panaszkodhatok, ez is egy jó szakasz volt a számunkra. Marc és az autó is fantasztikus volt. Egy csoport élére sikerült ma állni, így megtapasztalhattam, milyen vezetni egy csoportot. Az első 130 kilométeren volt egy defektünk, de csak 8 percet vesztettünk vele. A maradék 300 kilométeren is csak annyit vesztettünk, ami nem volt nagy büntetés. Az elején nagyon brutális köveken kellett keresztül menni, mindenkinek kellett kereket cserélnie. Elvileg mostantól jönnek a dűnék és ezzel ennek a problémának vége.”

A motorosoknál továbbra is vezető Ricky Brabec:
„Minden határozottan a kezemre játszik. Nagyon izgatott vagyok – egy újabb nappal vagyok közelebb az amerikai álomhoz. (Álma, hogy ő legyen az első amerikai, aki Dakart nyer – a szerk.) De még három nap hátra van. Paulo nélkül ez nem könnyű. 2019-ben sok energiát fektettünk a tesztelésbe, Kaliforniában, Nevadában és Mexikóban. Jó látni, hogy ez a sok munka kifizetődik.”

Carlos Sainz, akinek az előnye lényegében elfogyott:
„Nem volt jó a mai nap, már az elején eltévedtünk, azonnal 5-6 perc hátrányba kerültünk. Aztán gondunk volt az egyik kerékkel, meg kellett állnunk kicserélni. Megtartottuk az előnyünket, igaz ez csak képletes, hiszen 24 másodperc majdnem semmi.”

Nasser Al-Attiyah:
„Ez jó volt mert a buggy gyors. Megpróbáltunk mindent megtenni, és ma azt hiszem, hogy igazán jó szakaszt zártunk. Nagyon örülünk, hogy lényegében megszüntettük a lemaradásunkat Carlos mögött. Az elkövetkező két nap nagyon kemény lesz mindenkinek. Jó, hogy Stephane indul elsőként a maratoni szakaszon. Mindhárman megnyerhetjük még ezt a Dakart.”

A motorosoknál ma szakaszt nyerő Pablo Quintanilla:
„Kemény nap volt a mai. Nagyon nehéz volt elindulni azután, ami Pauloval történt. A tankolás után elkezdtem jobban húzni – és végül úgy néz ki nyertem. Ez a szakaszgyőzelem Paulo tiszteletére van.”