Skip to content
Főoldal / Dakar Rally / Alonso: A Dakar megnyerése is kiemelt fontosságú számomra

Alonso: A Dakar megnyerése is kiemelt fontosságú számomra

Alonso
Fotó: Toyota Gazoo Racing

A kétszeres Formula 1-es világbajnok számára nem a harmadik F1-es cím a legfontosabb.

Fernando Alonso a High Performance Podcastban beszélt arról, hogy versenyzői pályafutásából leginkább azt sajnálja, hogy a Ferrarival nem sikerült megnyernie a Formula-1-es világbajnokságot. Az olaszokkal 2010-ben és 2012-ben is közel járt a végső sikerhez. Előtte pedig a McLarennel 2007-ben. Később a WEC-ben világbajnok lett még.

Az Aston Martin 42 éves versenyzője elmondta, már nem a harmadik F1-es cím a legfontosabb számára.
„Szeretném még egyszer megnyerni az F1-es világbajnokságot, de nem ez a legfőbb prioritás. Élvezem a folyamatot, különösen most az Aston Martinnal, hogy a jövő top csapatává válhatnak. Imádom a csapattal töltött időt, ahogyan mindannyian sok különböző területen fejlődünk.”

„99%-ban biztos vagyok benne, hogy újra megpróbálkozom a Dakar Rallyval, és nem arról van szó, hogy a harmadik világbajnoki cím kevésbé fontos – az prioritás -, de egy nap a Dakar megnyerése is kiemelt fontosságú számomra.”

„Talán nyolc-tíz évig kell majd próbálkoznom ezen a versenyen, amíg talán egy nap szerencsém lesz, és harcba szállhatok a győzelemért. De ha nyerek a Forma-1-ben, az enduranceban és a Dakaron, az számomra versenyzőként és emberként is különleges érzés lesz. Szóval ilyen jellegű kihívások járnak jelenleg a fejemben.”