Skip to content
Főoldal / Dakar 2022 / Al Rajhi: Remélem nem mi nyertük a szakaszt

Al Rajhi: Remélem nem mi nyertük a szakaszt

Al Rajhi
Fotó: A.S.O. / Horacio Cabilla

Ezt még a büntetése előtt mondta a szaúdi. Az autósok nyilatkozatai a 2022-es Dakar Rallyn negyedik szakasza után.

Sokáig úgy nézett ki Yazeed Al Rajhi nyeri a mai szakaszt az autósoknál, a lenti nyilatkozatott még ennek fényében tette. Utána kapott 2 perc büntetést gyorshajtásért, ami áldásnak bizonyult számára.
„Jó nap volt a trükkös navigáció ellenére is. A speciál végéhez közeledve úgy döntöttünk, hogy nem nyomunk túlságosan, miután jól mentünk a középső részen. Lenyűgöznek a gumik. Azt hiszem, tavaly ötször kellett volna megállnunk, hogy kereket cseréljünk. Igyekeztünk nem túl gyorsan menni, nehogy holnap nekünk kelljen elsőnek rajtolni, mert nem lesznek előttünk motorok. Remélem nem mi nyertük a szakaszt.”

A végül a szakaszt megnyerő és holnap elsőnek induló Nasser Al-Attiyah:
„Nem volt túl könnyű, mert több járművet is utolértünk a szakasz rajtnál, és úgy döntöttünk, hogy nem kockáztatunk. A vége nehéz volt, a navigáció miatt. Matthieu kiváló munkát végzett, és elégedett vagyok. Napról napra jó irányba haladunk. Megpróbáltunk nagy tempót menni, de nem megnyerni a szakaszt, mert akkor holnap mi leszünk az elsők és mivel nem lesznek motorosok, nem lesznek nyomok sem. De ha holnap meg is akadunk emiatt kicsit, az kedvező pozícióba hoz minket a következő napra.”

Carlos Sainz a harmadik lett technikai problémái ellenére:
„Elölről indulni nem volt egyszerű: szupergyors szelektív volt, sok irányváltással. 140 km-rel a vége előtt eltörtünk valamit az erőátvitelben.”

A második helyen befutó Sébastien Loeb:
„Összességében a szakasz gond nélkül ment. Gyorsan kellett mennünk, miközben ügyeltünk arra, hogy ne találjuk el a sziklákat. A navigációra koncentráltunk, és nagy tempót mentünk. Harmadik lettünk, de 450 kilométer után 60 másodpercen belül van három autó, ami megmutatja, milyen közel vagyunk egymáshoz. Ma Nasser mögött célba érni, hogy holnap mögötte indulhassunk, jó kompromisszum. Nem lesznek motorok elöl, szóval az első autók újra csoportosulni fognak, szóval egyáltalán nem rossz ez. Holnap nehéz lehet: egy hosszú szakasz, ahol megtörténhet bármi. Mindenesetre az autóba vetett bizalmunk helyreállt.”