Al-Attiyah törte meg a Peugeot uralmát, Loeb bajban

Fotó: BMW AG

A katari versenyző nagy csatában nyert szakaszt. A motorosoknál változást történt az élen.


A pihenő nap után Saltából Belénbe tartott a 2016-os Dakar Rally mezőnye, melynek során a versenyzőkre 393 kilométernyi szelektív várt. A mai szakasz is két részre volt osztva, közte egy neutralizált résszel.

A 8. szakaszon a motorosoknál Price volt a leggyorsabb a KTM nyergében. Az ausztrál ezzel az összetettben átvette a vezetést. Az eddig vezető Gonqalves lett ma a második, de több mint 5 percet kapott. Quintanilla lett a harmadik a Husqvarnaval. Svitko továbbra is őrzi a harmadik helyét a tabellán. Gyenes Emanuel a WP6-hoz már nem ért el, nem tudjuk mi történt az erdélyi motorossal. Saghmeister Gábor a WP8-nál a 62. helyen motorozott át.

Loeb ma egyszer a dűnék között ragadt, ezzel vesztett pár percet. A francia klasszis a cél előtt 30 kilométerrel újra elakadt. Végül több mint 1 óra hátránnyal ért be. A mai szelektívet Al-Attiyah nyerte egy hajszállal (pontosan 12 mp-vel) a végén nagyon belehúzó Sainzzal szemben. Peterhansel lett a harmadik, de ő is csak 31 mp-t kapott. Az összetettben így újra Peterhansel vezet, kicsit több mint 2 perccel spanyol csapattársa előtt. Al-Attiyah feljött a harmadik helyre.

Kamionosok a WP5-nél: De Rooy, Nikolaev és Mardeev az első három sorrendje.