Skip to content
Főoldal / Tereprali / Al-Attiyah mégis marad a Toyotánál

Al-Attiyah mégis marad a Toyotánál

Al-Attiyah Sonora Rally
Fotó: Kin Marcin / Red Bull Content Pool

Legalábbis a szezon hátralévő részére.

Ahogy arról mi is beszámoltunk, Nasser Al-Attiyah tervei szerint az augusztus végi Desafío Ruta 40 lesz az utolsó versenyük a Toyotával. A tippek szerint a BRX-nél folytathatja, ahol csatlakozik Sébastien Loebhez, mielőtt 2025-ben a Daciaval indulna.

A katari és navigátora, Mathieu Baumel arra számítottak, hogy a Marokkó Rally előtt – az immár hagyományos Dakar bemelegítő verseny és a W2RC szezon utolsó fordulója – lezárják partnerségüket a Toyotával.

Al-Attiyah jelenleg 30 ponttal vezeti a W2RC tabellát, miután megnyerte a Dakart és a Sonora Rallyt Mexikóban, és most Marokkóban megpróbál harcolni a második világbajnoki címért.

Alain Dujardyn, a TGR W2RC csapatfőnöke így nyilatkozott: „Örömmel erősítem meg, hogy a 2023-as W2RC szezon hátralévő részében is folytatódik a sikeres együttműködésünk Nasszerrel és Mathieu-vel. Örülök továbbá, hogy bejelenthetem, hogy a Toyota Gazoo Racing a következő W2RC szezonban is folytatja részvételét.”

Al-Attiyah hozzátette: „Izgatottan várom, hogy a Toyota Gazoo Racinggel teljesíthetem a 2023-as tereprali- világbajnokság utolsó két fordulóját, és a közelgő versenyek fantasztikus lehetőségeket kínálnak számunkra, hogy értékes pontokat szerezzünk a W2RC bajnoki cím megvédésére irányuló törekvésünkben.”

A Toyota várhatóan az október 12-18. között megrendezésre kerülő Marokkó Rally után jelenti be a 2024-es W2RC programját és a Dakar Rally versenyzői felállását.