Skip to content
Főoldal / Dakar 2024 / Al-Attiyah távozik a Toyotától

Al-Attiyah távozik a Toyotától

Al-Attiyah
Fotó: A.S.O./J.Delfosse/DPPI

Legnagyobb riválisának a csapattársa lehet a 2024-es Dakar Rallyn.

A regnáló tereprali világbajnok és a Dakar Rally címvédője hamarosan továbbáll.. Nasszer Al-Attiyah elhagyja a Toyotát, a csapatot, amellyel az elmúlt kilenc évben mindent megnyert, és csatlakozik a Prodrive-hoz, ahhoz a struktúrához, amely a 2024-es Dakar után azonnal az új Dacia csapatot fogja támogatni.

A MARCA szerint a katari már döntött a továbblépésről annak ellenére, hogy augusztusig még szerződése van a japán csapattal, és „nagyon jó” ajánlatot kapott a szerződésének meghosszabbítására. De miután múlt héten megnyerte a Baja Aragónt a Hiluxszal, utolsó világbajnoki részvétele a Toyotával az argentin Desafío Ruta 40 lesz, ahol matematikailag bebiztosíthatja második világbajnoki címét, tekintettel arra, hogy Sébastien Loeb a Prodrive pénzügyi problémái (a bahrainiek megvonták a támogatás a Sonora Rally után) miatt nem lesz jelen.

Al-Attiyah a Prodrive által fejlesztett Hunterek egyikében száll harcba a Dakar győzelemért 2024-ben. A verseny után a Prodrive a Dacia projektre koncentrál. A Dacia már bejelentette Loeböt és Cristina Gutiérrezt mint versenyzőjüket. De vélhetően indítanának egy harmadik autót a katari kedvéért.

Ebben az esetben a Dacia lesz a hatodik márka (a Mitsubishi, a BMW, a Volkswagen, a Mini és a Toyota után), amellyel az ötszörös Dakar-győztes versenyez, aki olyat érhet el, amire még nem volt példa a Dakaron: négy különböző gyártóval győzni.