Skip to content
Főoldal / Dakar 2021 / A szennyezett üzemanyag miatt esett ki Andrew Short

A szennyezett üzemanyag miatt esett ki Andrew Short

Andrew Short Yamaha Dakar Rally 2021
Fotó: Monster Energy Yamaha Rally Team

Monster Energy Yamaha Rally Team versenyzője volt az első gyári versenyző, aki kiesett a 2021-es Dakar Rally-n.

Ahogy arról tegnap beszámoltunk, Andrew Short számára a második szakaszon véget ért a 2021-es Dakar Rally. A Yamaha gyorsan kivizsgálta az esetet és kiderült, hogy a második üzemanyag töltő állomáson szennyezett üzemanyag került a motorba. A csapat kérte az illetékeseket, hogy a második ellenőrző pontig számítsanak csak az eredmények. Ez lehetővé tette volna Andrew Short számára a folytatást. A kérést végül elutasították, a versenyt szervező ASO pedig elismerte, hogy szennyezett volt az üzemanyag.

„Annyira szomorú és csalódott vagyok Andrew miatt. Rengeteg időt és energiát fektetett a felkészülésbe az idei Dakarra, amin először indult a Monster Energy Yamaha Rally Team színeiben. Andrew a második üzemanyag töltő ponton egy új hordóból kapta az üzemanyagot, amely nyilvánvalóan vízzel volt szennyezve, ami az üzemanyag tankba került” – kezdte a Alexandre Kowalski csapatmenedzser.

„Mivel a szennyezett üzemanyagot a szervezők szállították, kérelmet nyújtottunk be a FIM-hez, hogy a második ellenőrző pontig számítsanak csak az eredmények, ami lehetővé tette volna Andrew számára a mai indulást, de ezt a kérést elutasították.”

A Yamaha azt is megerősítette, hogy Franco Caimit is ugyanez a probléma érintette, de mivel a szennyezés nem volt olyan súlyos ő folytatni tudta.