Skip to content
Főoldal / Dakar Rally / A Minik az élen a szomorú napon

A Minik az élen a szomorú napon

Sebestyen_dakar_01.09A motoros élmenők közül többen nem tudták a szakaszt befejezni. Az autósoknál a Minik remekeltek. Sajnos három halál eset is történt.A Dakar Rally tegnapi szakaszát Sebestyénék az 52. helyen teljesítették.
Sajnos ma halálos baelesetekről is be kell számolnunk, ugyanis a motoros Eric Palente és két újságíró is az életüket vesztette. Részletek ITT olvashatók.
A 6. szakaszon a motorosokra egy 400 km-es szelektív várt. Lopez elesett. Ő jól van, de a motorjáról ugyanez nem mondható el. Jelenleg még nem ért be. Az eddig remeklő Pedreronak pedig elektronikai gondjai voltak. Ő sem ért még be. Ma Duclos volt a leggyorsabb a Shercoval. Mögötte Coma és Metge végzett. Dési János az 58., míg Saghmeister Gábor a 68. helyen ért be ma.
A quadosoknál ismét Sonik nyert. Érdekesség, hogy a quadosoknál mindenkinek legalább egy, de inkább több óra büntetés áll a neve mellett.Sebestyen_dakar_01.09Az autósokra várt ma a leghosszabb nap, egy 424 km-s táv. Al-Attiyah, Alvarez és Sainz 1 óra büntetést kopott még korábbi útvonal pontok kihagyása miatt. A Minik végeztek az élen Peterhansel, Al-Attiyah és Terranova sorrendben. A Sebestyén-Bognár-Ungvári trió a WP6-nál az 55. helyen áll.
A kamionosokra ma csak egy 100 km-es szelektív várt. Ezt a holland Versluis abszolválta a leggyorsabban. Karginov a Kamazzal lett a második, megelőzve Van Vliet.

A Dakar Rally állása 6 szakasz után:
Motorosok: 1. Coma 2. Barreda Bort 3. Duclos … 52. Saghmeister 56. Dési
Quadosok: 1. Lafuente 2. Sonik 3. Casale
Autósok: 1. Roma 2. Terranova 3. Peterhansel
Kamionosok: 1. De Rooy 2. Karginov 3. Nikolaev