Sebestyénék kiestek

Fotó: UNIQA Sandlander Team

Dési János után a Sebestyén-Bognár párosnak is fel kellett adnia az idei Dakart.
A mezőnyre ma a Salta és a WTCC-ből ismert Termas Rio Hondo közötti táv legyőzése várt.

A motorosoknál ma is Barreda Bort volt a leggyorsabb. Mögötte Goncalves és Jakes volt a sorrend.  Ezzel Coma előnye csökkent, mivel csak 6. lett. Itt még nagy csata várható az összetettben.

Az autósok versenyében számunkra a legfontosabb hír, hogy az UNIQA Sandlander Team versenyzői, Sebestyén Sándor-Bognár József feladni kényszerült a 2015-ös Dakar Rallyt. Még a 10. szakaszon tankoltak, s az első vizsgálatok szerint szennyezett, benzinnel kevert gázolaj került a T2-es Toyotába. A szervizautóba is az került, nagyjából a versenyautóval egy időben állt meg. Sebestyénék próbálták folytatni a szakaszt, de végül ki kellett jönniük a táborba. A rossz üzemanyag tönkre tette a motor és mivel a Dakaron a blokk az egyetlen elem, amit nem lehet cserélni, így véget ért a versenyük. A T2-es kategória 4. helyéről kellett kiállniuk.
Az élmezőnyből az összetett harmadik helyén álló Al Rajhinak kellett ma feladnia a versenyt. A szelektívet Al-Attiyah nyerte, ezzel újabb lépést tett a győzelem felé. Mögötte Terranova és De Villiers volt a sorrend.
Az összetettben Holowczyc jött fel a harmadik helyre Al-Attiyah és De Villiers mögé.

A kamionosoknál két Iveco végzett ma az élen Stacey, De Rooy sorrendben. Nikolaev lett a 3. Az összetettben továbbra is Mardeev vezet Nikolaev és Karginov előtt.