Roma máris bajban

Fotó: Rally Raid Noticias Twitter

A címvédő Roma már az első szakasz elején bajba került, míg márkatársa nyert. A motorosoknál Sunderland nyert. A magyarok célba értek.A Dakar Rally mezőnyére ma a Buenos Aires és Villa Carlos Paz közötti táv várt. Az autósoknak 170 km, a többieknek 175 km hosszú volt a mai szelektív.

A motorosoknál a KTM-mel versenyző Sunderland nyert, mindössze öt másodperccel megelőzve a hondás Gonqalvest. A harmadik helyen a címvédő Coma finiselt. Dési János a 75. lett, míg a szerbiai Saghmeister Gábor a 62. helyen ért be az első napi célba.

A quadosoknál Casale volt a leggyorsabb, mögötte Sonik és Lafuente végzett.

Az autósoknál igazi drámával kezdődött a verseny. A címvédő Nani Roma rajtolt volna elsőnek a 2015-ös Dakar Rallyn, azonban a rajtig sem jutott el műszaki hiba miatt. Al-Attiyah 22 másodperc előnnyel behúzta a szakaszt csapattársa, Terranova előtt. Harmadik leggyorsabbnak Gordon bizonyult. A visszatérő Peugeot legjobb eredményét Sainz szolgáltatta, aki 8. lett.
“A szakasz talán egy kicsit túl gyors volt. Volt pár trükkös rész, ahol nem vállaltunk kockázatot. Az autó tökéletes volt, ez egy nagyszerű kezdés. Láttuk Nanit az út mellett. Még bent ültek az autóban. Talán valami elektromos problémájuk lehet. Ez nagy balszerencse számukra. Remélem megoldják és folytatni tudják a versenyt.”-mondta a célban Nasser Al-Attiyah.
Az újoncok közül ki kell emelni a kétszeres Le Mans-i 24 órás győztes Romain Dumast, aki a 19. helyen fejezte be a szakaszt. Tom Coronel 49. lett, ezzel legyőzte ikertestvérét az 55. helyen beérő Timet.
A magyarok közül a Sebestyén Sándor-Bognár József duó a 66. lett, míg a Szaller Zoltán-Farkas Nándor összetételű páros a 118. lett.
FRISSÍTVE: közben Roma folytatni tudta a versenyt a CP1-en közel 4 órás hátránnyal haladt át, de a CP2 előtt ismét megállt.

A kamionosoknál a WP3-ig Van Vliet vezetett az MAN-nel azonban utána Stacey állt az élre és 35 mp. előnnyel megnyerte a szakaszt. A cseh Loprais lett a harmadik.