Kiss Norbi a Nürnburgringen is dobogóra állt

Fotó: ETRC

A Kamion Európa Bajnokság németországi fordulójának az összefoglalója.

A szombati időmérőn Albacete szerezte meg az első rajtkockát. Aztán a versenyen a spanyolt Jochen Hahn végig támadta, de nem tudta megelőzni. Ezzel Albacete nyerte az első nürnburgringi versenyt Hahn előtt. A dobogó legalsó fokára állhatott fel Kiss Norbi, aki a negyedik helyről indult és már a rajtnál megelőzte René Reinertet. Ryan Smith a pontszerző helyeken csatázott, amikor a hatodik körben technikai hiba miatt kiállni kényszerült.

A fordított rajtrácsos második versenyen Ryan Smith így a 21. helyről indulhatott. Végül a pontszerző nyolcadik helyig küzdötte fel magát az OXXO Racing Team versenyzője és a leggyorsabb kört is megfutotta. A versenyt a negyedik helyről induló Stephanie Halm nyerte, megelőzve Gerard Körbert és Adam Lackot. Kiss Norbi a start után feljött a negyedik helyre. Hiába volt nála lassabb Lacko, nem tudta megelőzni.

Vasárnap az időmérő megnyerése után, rajt-cél győzelmet aratott a hazai pályán versenyző Hahn. Albacetet intette le másodiknak a kockás zászló, őt René Reinert követte. Kiss Norbi a harmadik helyről indult, a második kanyarban tudta mellé bedugni kamionja orrát Reinert. A német versenyző a harmadik kanyarhoz érve elfékezte magát és neki ment a magyar versenyzőnek. Norbi visszaesett és még Lacko is neki ment hátulról. Nem sokkal később a Tankpool24 versenyzője már Halmot támadta és meg is tudta előzni, de defektet kapott Norbin. Ezért a verseny után még mehetett a versenybírákhoz Norbi, végül azonban nem kapott büntetést. Végül a kormánymű hibája miatt a negyedik helyről kellett feladnia a versenyt. Ryan Smith a 9. lett.

A verseny után nem volt szakszerű Kiss Norbi kamionjának a vontatása, előbb pattogni kezdett a Mercedes, majd le is esett a vontatóról. Ez extra károkat okozott a kamionban. A csapat összerakta a kamiont, de nem volt 100%-os. Norbi végül a 9. helyig küzdötte fel magát. Előtte többeket megbüntettek, így a hatodik helyért járó pontokkal térhetett haza. Anthony Janiec nyerte a futamot, Lacko és Albacete előtt. Ryan Smith a 8. lett.

Folytatás július 13-16. között a Slovakiaringen.