Skip to content
Főoldal / Kamion Eb / Virtuális kamion Eb: Kiss Norbi győzelmekkel kezdett

Virtuális kamion Eb: Kiss Norbi győzelmekkel kezdett

A Hungaroringen vette kezdetét ETRC Digital Racing Challenge.

A kamion Európa-bajnokságon is elindult a virtuális bajnokság, ahol a szezonnyitó fordulón 11 teljes szezonos versenyző indult.

Az időmérőn Kiss Norbert (MAN) érte el a legjobb időt a Hungaroringen, közel 2 másodpercet adott a második Sascha Lenznek.
Norbi jól kapta el a rajtot és megőrizte a vezetést, majd hamar el is lépett a mögötte lévőktől. A Révész Truck Racing Team versenyzőjét elsőként intette le a kockás zászló. A dobogóra még Lenz és Janiec fért fel.

Az első verseny legizgalmasabb csatája Antonio Albacete és és Teo Calvet között zajlott körökön át. A francia versenyzőnek végül az ötödik körben sikerült az előzés.

A fordított rajtácsos második verseny első köre kicsit kaotikusabbra sikerült, sok kontaktal. Az élről induló Aliyyah Koloc (Freightliner) egészen a 8. helyig csúszott vissza. Kiss Norbi a nyolcadikról az ötödik helyre jött előre. Az első kör végén Adam Lacko vezetett csapattársa, Teo Calvet előtt. A cseh versenyző hamarosan hibázott, így a fiatal francia állt az élre.

Hátrébb Norbi előbb Albacetet, majd nem sokkal később Rodriguest és Lackot előzte meg. Hamarosan utolérte az élen álló Calvet, de előznie nem sikerült körökön keresztül. Így az üldözőboly felzárkózott rájuk.

Mikor Calvet szélesen fordult Norbi köszönte szépen és az élre állt. Calvet kicsivel később Rodrigues is megtámadta, a csatározásba az első körben kipördülő Lenz is becsatlakozott. Végül egy akció dús utolsó kör után Calvet lett a második és Lenz a harmadik a nem hivatalos végeredmény szerint. A második hungaroringi versenyt is a Révész Truck Racing Team versenyzője, Kiss Norbi nyerte.