Juuso Nordgren: Hivatalosan is a jövő sztárja

Fotó: Juuso Jalovaara Twitter

Esapekka Lappi és Teemu Suninen után itt a következő fiatal finn tehetség, aki hamarosan a világbajnokságon is bizonyíthat.

Januárban tettük közé a Top 10 feltörekvő rallys tehetségről egy kis áttekintést, abban még csak Esapekka Lappi és Teemu Suninen neve szerepelta finn versenyzők közül. De érdemes lesz egy újabb nevet megnevezni: Juuso Nordgrenét. A 19 éves versenyző tavaly megnyerte a Finn Junior Rally Bajnokságot. Idén eddig öt versenyt teljesített, ebből háromszor kategóriája legjobbjának bizonyult.

Az egyik legfontosabb kitüntetés a rallyban a “jövő sztárja”, amely díjat minden évben a legígéretesebb fiatal finn versenyző kap meg az ország motorsport szövetségétől, az AKK-tól (A Finn Rallyt is ők szervezik). A győztesnek fizetik a teljes versenyét egy Citroen DS3 R3T-vel a Finn Rallyn. Idén ezt a díjat Juuso Nordgren kapta.

“Nagy megkönnyebbülés volt, amikor meghallottam, hogy én nyertem a díjat, mert úgy éreztem elég nagy nyomás nehezedik rám. Csak két éve rallyzok, így nincs túl sok tapasztalatom, de megpróbálom a legjobb teljesítményt nyújtani. Ha nem is nyerek, még akkor is egy fantasztikus élmény lesz.”-mondta Juuso Nordgren.

Juuso Nordgren adatlapja az ewrc.cz-n.