Drámák a motorosoknál, Coma az élen

Fotó: MotociclismoPro.Cl Twitter

A motorosok közül többeknek gondjai voltak a mai szakaszon, így jelentősen átalakult az összetett.

Az autósok és a kamionosok számára ma volt a pihenőnap, míg a motorosokra és a quadosokra a maratoni szakasz második fele várt.

Miután az éllovas Barreda Bort tegnap 120 km-t tett meg törött kormánnyal mára csak egy lehetősége maradt: kölcsönkérni valakitől (a maratoni szakasz miatt a szerviz nem segíthet). Végül Demian Guiral adta oda a sajátját így folytatni tudta az éllovas a versenyt. Azonban a mai nap sem hozott semmi jót számára. Úgy vontatták a szelektíven, így a 378. km-nél már másfél óra volt a hátránya. Így elszállt a verseny megnyerésének esélye. Coma a 7. lett ma, ezzel az összetettben az élre ugrott. Jordi Viladoms technikai hiba miatt a verseny feladására kényszerült. Helder Rodrigues több mint 3 órát vesztett mire megjavította a motorját.

A szakaszgyőzelemért Svitko is versenyben volt, végül azonban Quintanilla és Pedrero Garcia is megelőzte. Előbbi 12 mp-vel, míg utóbbi mindössze eggyel. Laia Sanz ma az 5. lett, ezzel az összetettben már a top 10-ben van.

A mai drámák után a 2015-ös Dakar Rally-n Marc Coma vette át a vezetést összetettben, 9 perc az előnye Goncalvessel szemben, míg a harmadik Quintanilla hátránya több mint 11 perc.