Bye-Bye Mark Webber

  Az ausztrál versenyző a Brazil Nagydíjon utolsó versenyét teljesítette a Formula-1-ben. Ebből az alkalomból összegyűjtöttem legemlékezetesebb futamait.

2002 Ausztrál Nagydíj
Mark Webber 2002-ben hazai versenyén mutatkozott be a sereghajtó Minardinál. Élete első versenyén a két pontot érő ötödik helyen intette le a kockás zászló. Ezzel a Minardi 1999 után újra pontot tudott szerezni. (Akkor Marc Gené végzett a 6. helyen az Európa Nagydíjon)

2009 Német Nagydíj
A félig vizes, félig száraz Nürnburgringen megszerezte pályafutása első pole pozícióját. (Előtte négyszer startolt a második helyről) A rajtnál nekiment Rubens Barichello Brawn-Mercedesének, ezért boxutca áthajtásos büntetést kapott, de még ez sem akadályozta meg abban, hogy megszerezze pályafutása első F1-es győzelmét.

2010 Török Nagydíj
Webber simán eljött az élen a rajt után. A 40. körben a hátrányát legyőző Vettel támadást indított csapattársa ellen. Belülről próbált meg előzni, de mikor elkezdett az ideális ív felé húzodni nem vette észre, hogy Webber még mellette van. A két autó összeért a német kipörgött és feladni kényszerült a versenyt. Webber is a bukótérbe kényszerült, közben a két McLaren megelőzte. Kapott új első szárnyat és végül a harmadik helyen finiselt. Helmut Marko egyből Vettelt védte. Ekkor kezdett kiborulni a bili az energiaitalosoknál.

2010 Európa Nagydíj
Webber volt elsőnek kerékcserén és a mezőny végére ért vissza. Kovalainen korábban fékezett, mint arra az ausztrál számított, így ráfutott a Lotus hátsókerekére, ami szó szerint kilőtte Webbert. Egy levegőben történt fejen átfordulás után (közben az egyik pálya felett lévő hirdető táblát letarolta)a kocsi a kerekeire érkezett és úgy csapódott a gumifalba.


Lovász Zoltán képzőművész képe a bukásról, ami a Break Lap-A Forma-1 drámai pillanataiból című könyvben is látható

2010 Brit Nagydíj
A Red Bull egy új szárnnyal érkezett csak Silverstonba és ezt Webber autójára szerelték fel, hogyha baja esik, akkor azzal ne Vettel bukjon. De Vettel összetörte a saját régi szárnyát és ezután Webber új szárnyát rakták fel a német autójára, míg az ausztráléra egy régit raktak vissza. Ilyen előzmények után Webber lerajtolta az élről induló csapattársát és megnyerte a versenyt. Ekkor hangzott el az azóta már legendássá vált mondata: „Nem is rossz egy második számú versenyzőtől”

2013 Maláj Nagydíj
Az 5. helyről indulva már az élen állt, mögötte Vettellel, amikor a csapat kiadta a Multi21 üzenetet a versenyzőinek, ami azt jelenti, hogy a 2-es számú autó maradjon elől. Vettel ebbe nem nyugodott bele és nekiállt megelőzni csapattársát és kanyarokon át kemény csatát vívva végül megelőzte Webbert, aki így csak második lett a versenyen.


Webber az idei Magyar Nagydíjon

Webber Formula-1es pályafutása során 215 versenyen indult, 1047,5 pontot szerzett, kilencszer állhatott a dobogó legfelső fokára és tizenháromszor indulhatott az első rajtkockából. Összesen 42-szer állhatott dobogóra és 19 leggyorsabb kört szerzett.

Az F1 után visszatér Le Mans-ba a Porsche versenyzőjeként. Érdekesség, hogy az ausztrál versenyző már kétszer is részt vett a Le Mans-i 24 órás versenyen, de magán a versenyen még egy kört sem tett meg. 1998-ban a motor mondta fel a szolgálatot, 1999-ben pedig az edzésen repült egyet és csúnyán összetörte az autót.

Twitter
RallyFansHu on Twitter
RallyFansHu follows 230 people
rallyfanshu
371
 Photos
710
 Followers
398
 Following
Hétvégén idén utoljára Bakonyszentlászló Szlalom
Előzetes: www.rallyfans.hu

#slalom #lada #motorsport #autoslalom #vaz #canon #autosport #ladaracing #motorsportphotography #canon700d📷 #szlalom #bakonyszentlászló #canonhun #powerslide #ladasport #canononly #rallyfanshu #autovaz #canoneosHétvégén újra rallycross a Slovakiaringen
Előzetes:www.rallyfans.hu

#rallycross #slovakiaring #motorsport #rallycrossrx #hondacivic #canon #rallycrosscar #civic #autosport #racecar #thepowerofdreams #canon700d #mnasz #motorsportphotography #canonhun #motorsports #rallyfanshu #honda #hondanationHerczig Norbert-Bacigal Igor
2017 Magyar Rally Bajnok

#rallye #skodafabia #motorsport #rally #skoda #mnasz #rallycar #fabia #canon #rallysport #skodamotorsport #iseumrally  #skodafabiar5 #canon700d #rallying #skodagram #ralli #canonhun #rallypassion #fabiar5 #iseumrallye #canonphoto #rallyfanshu #rallylife #skodafan
Ezt olvastad már?
Szabó Árpád-Borsfai Dávid Best of 2013 videó
Close