Skip to content
Főoldal / Formula-1 / Petter Solberg debütál az F1-ben

Petter Solberg debütál az F1-ben

Fotó: FIAWorldRallycross.com

A Renault versenyzője lesz a virtuális Holland Nagydíjon.

Vasárnap magyar idő szerint 19 órakor rendezik a virtuális Holland Nagydíjat. Mivel az F1 2019-ben nincs benne Zandvoort, a nézők szavazatai alapján a brazíliai Interlagosban lesz a verseny. A Renault F1 Team a saját junior versenyzője, Christian Lundgaard mellett a rally és rallycross világbajnok Petter Solbergnek ad lehetőséget.

„Hatalmas megtiszteltetés, hogy meghívást kaptam a Renault csapatától a virtuális Holland Nagydíjra. Mindig is a rallyzás volt a legfontosabb számomra, de a karrierem során volt már lehetőségem korábban kipróbálni egy Formula-1-es autót. Szóval debütálni az F1-ben a karrierem ezen szakaszában az igen különleges dolog”-kezdte Solberg.

„Nagyon várom, hogy Christian Lundgaarddal versenyezzek. Christian apukájával, Henrikkel versenyeztem korábban. Boldog vagyok, hogy a csapattársam egy rallys családból jön. Mint mindig, most is 110 %-ot fogok nyújtani. Ha csinálunk valamit, azt egy céllal tesszük: hogy nyerjünk. Pusztán egyetlen kérdésem van: már túl késő, hogy beszereljünk egy kéziféket az autóba? 🙂 „-zárta az újdonsült norvég Formula-1-es versenyző.