Al Rajhi első szakaszgyőzelmét szerezte

Fotó: UNIQA Sandlander Team

Coma majdnem nyert a motorosoknál, az autósoknál Al Rajhi először diadalmaskodott.

A motorosok és a quadosok számára ma az Iquique és Uyuni közötti szakasz várt. Az autósok és a kamionosok a maratoni szakasz ezen részét már tegnap teljesítették, ők visszafelé haladtak.

A motorosoknál úgy nézett ki a címvédő Coma nyeri a szelektívet, a legvégén azonban Goncalves 14 másodperccel beelőzött, így Coma második lett. A 3. helyen befutó Walkner is csak 30 mp-t kapott. Az élen álló Barreda Bort csak a 12. lett, így Coma lefelezte a hátrányát. A WP6-nál Dési János a 62. helyen áll.
Az összetett állása hét szakasz után: 1. Barreda Bort 2. Coma 3. Goncalves

A 2015-ös Dakar Rally 8. szakaszán az autósoknál Al-Attiyah kezdett a legjobban, majd De Villiers ragadta magához a vezetést, végül azonban a szaúdi Al Rajhi örülhetett első szakaszgyőzelmének. Al-Attiyah a 3. lett 13 másodperccel megelőzve De Villierst, így az élen lényegében nem változott a helyzet. Terranova lett a második. Az UNIQA Sandlander Team autós egysége, a Sebestyén Sándor-Bognár József duó a WP12-nél a 64. helyen állnak.
Az összetett állása nyolc szakasz után: 1.  Al-Attiyah 2. De Villiers 3. Al Rajhi

A kamionosoknál Nikolaev nyert ma, az idei Dakaron már ötödszörre. Mögötte De Rooy és Karginov végzett. Az élen álló Mardeev több mint fél órát kapott.
Az összetett állása nyolc szakasz után: 1. Mardeev 2. Karginov 3. Nikolaev