Al-Attiyah és Horváth “Laller” Lajos bajban

A Dakar Rally és az Africa Race harmadik napjának a történései.
Az idei Dakar Rally harmadik szakasza San Miguel de Tucumán és San Salvador de Jujuy közötti 780 kilométerből állt. Ebből a kamionosokra 199 km, míg a többiekre 364 km szelektív várt.
A napot elsőként kezdő Toby Price ma eltévedt egy kicsit és több mint 20 percet kapott Barreda Borttól. Ezzel a hondás versenyző az összetettben is az élre állt, előnye több mint 10 perc. A címvédő ma 9. lett, összességében az 5. A KTM nyergében Sunderland volt ma a második leggyorsabb, de ő is több mint 13 percet kapott a győztestől. Renet lett ma a harmadik. Összetettben Sunderland, Gonqalves a sorrend Bort mögött. Ami a magyarokat illeti az újonc Horváth “Laller” Lajos jelenleg még nem érte el az első WP-t sem. Úgy tűnik komoly a baj. A CP1-nél (WP6) Dési János a 77., míg Saghmeister Gábor a 107.

Az autósoknál ma is sokáig Nasser Al-Attiyah állt az élen. Azonban később elhagyta az autója egyik kerekét, úgy néz ki komoly szerelés vár rájuk. Lehet, hogy máris elszálltak Al-Attiyah győzelmi esélyei? A Toyotánál nem jár egyedül a baj. Al-Attiyah után nem sokkal de Villiers is megállt a pályán. Majd Roma is megállt a harmadik Toyotaval, de ő pár perc után tovább indult. Így megnyílt az út a győzelem felé a Peugeot és a Mini számára. Ekkor Peterhansel állt az élre, de vészesen közelített rá Hirvonen. A finn versenyző végül nem tudta el kapni Mr. Dakart és visszacsúszott a 4. helyre. Így Peugeot 1-3 született Peterhansel-Sainz-Loeb sorrendben. Az összetettben így Loeb-Sainz-Peterhansel az első három sorrendje.

Az Africa Race 3. verseny napján 433 kilométer volt a penzum Tagounite és Assa között.
Harmadszorra is a Minivel induló Vaszilyev volt a leggyorsabb. Az Opel Dakar Team kettőse ma a 15. lett az Opel Mokkával. Ezzel a Szalay-Bunkoczi páros a XX-helyen áll.
A kamionosoknál Karginov szintén harmadik győzelmét aratta. A Qualisport Kovács Miklós-Ács László-Czeglédi Péter összetételű egysége ma 4. lett.