Skip to content
Főoldal / ERC / Wales ERC futamot rendezhet 2024-ben?

Wales ERC futamot rendezhet 2024-ben?

Wales
Fotó: GEPA pictures / Red Bull Content Pool

Az Autosport értesülései szerint Wales komoly esélyesnek bizonyult arra, hogy a következő szezonban a rally Európa-bajnokság egyik fordulóját megrendezze.

Az Egyesült Királyságba való visszatérés esélye a múlt hónapban felerősödött, miután a Rali Ceredigion tárgyalásokat folytat az ERC-hez való csatlakozásról.

Az Aberystwyth tengerparti városka körül található aszfaltos rendezvény a 2019-es első verseny óta egyre nagyobb rangra tesz szert. Idén a Brit Rally Bajnokság ötödik fordulójának és az FIA European Rally Trophy egyik fordulójának ad otthont.

A rendezvény szervezői szorosan együttműködtek a regionális érdekeltekkel, köztük a Ceredigion megyei tanáccsal és a kereskedelmi partnerekkel, hogy biztosítsák az ERC-státusz megszerzéséhez szükséges erőforrásokat és infrastruktúrát.

A Rali Ceredigion képviselői a múlt hónapban részt vettek a Royal Rally of Scandinavia ERC fordulóján Svédországban, ahol találkoztak a bajnokság szervezőjével, hogy megvitassák a rendezvény jövőjét.

Az Autosport úgy tudja, hogy a verseny valószínűleg bekerül a 2024-es ERC versenynaptárba, mivel a sorozat jelenleg véglegesíti a nyolcfordulós versenynaptárát.

„Nagyon keményen dolgozunk azon, hogy 2024-ben feltétlenül bevegyük Walest az ERC-be” – mondta Simon Larkin az ERC szervezőjétől, a WRC Promoter-től, amikor a Rally Ceredigion jövőjéről kérdezték.

Ha a Rali Ceredigion sikeresen biztosítana helyet a 2024-es ERC versenynaptárában, akkor a 2019-es Wales Rally GB óta először térne vissza a nemzetközi rally Nagy-Britanniába – ez volt az utolsó alkalom, amikor a rally világbajnokság ellátogatott oda.

Wales 2000 és 2019 között adott otthont egy WRC-fordulónak, amíg a finanszírozás elvesztése miatt Nagy-Britannia el nem veszítette a WRC futam rendezését.

A WRC Észak-Írországba való elhozására irányuló törekvések azóta mindeddig meghiúsultak a kormányzati finanszírozás hiánya miatt, ami azt eredményezte, hogy az Egyesült Királyság lemarad a 2024-es WRC szezonról.

Amint arról korábban már beszámoltunk, a WRC a 2024-es 13 fordulós versenynaptárát véglegesíti, a Szaúd-Arábiába és az USA-ba való látogatásra vonatkozó terveket pedig 2025-ig elhalasztják.

: