Skip to content
Főoldal / ERC / Vincze Ferenc: Feltettük a pontot az i-re

Vincze Ferenc: Feltettük a pontot az i-re

Vincze Rally Hungary
Fotó: @World / Red Bull Content Pool

Teljesítette a kitűzött célt a Rally Hungaryn a Vincze Ferenc-Percze Nándor kettős.

„Az első öt hely valamelyikét céloztuk meg a Rally Hungaryn, úgy vágtunk neki a felkészülésnek, hogy szeretnénk az eddiginél gyorsabban autózni, és megnézni, hogy mire elég a tempónk az ERC mezőnyében.

Sajnos egy betegség elért minket a futam előtti napokban, Nándi is, majd én is küzdöttem vele, gyógyszereket szedtünk a verseny során, próbáltuk fenntartani a koncentrációt, de nem volt könnyű így versenyezni.

Azonban szerencsére így a hétvége után azt mondhatom, hogy minden jó, ha a vége jó, és úgy érzem, hogy ezzel a futammal sikerült feltenni a pontot arra az i-re, amit a Győrben megszerzett magyar bajnoki címmel írtunk fel 2023 lapjaira.

Már a kvalifikációtól kezdve sikerült jó időket autóznunk, aztán a szombati első körben látszott, hogy megvan a tempónk ahhoz, hogy dobogóra állhassunk a hazai Európa-bajnoki futamon. Végig sikerült is második-harmadik időket hoznunk, csak egy-két alkalommal csúsztunk ki ebből a körből, és szombat reggeltől kezdve folyamatosan ott is tudtunk maradni a dobogós helyek egyikén.

Próbáltunk lendületesen, gyorsan autózni, az év során mutatott biztonságosabb tempónknál most többet vállaltunk, de nem kockáztattunk semmit, főleg akkor, amikor már látszott, hogy jó esélyünk van egy szép eredmény elérésére. Nagyon boldogok vagyunk ezzel az Európa-bajnoki ezüstéremmel, tényleg megkoronáztuk az amúgy is remekül sikerült szezonunkat!

Köszönöm a támogatóinknak, hogy lehetővé tették számunkra ezt a futamot, és köszönöm Nándinak is, hogy a betegség ellenére bevállalta a hétvégét, és ilyen remek munkát végzett.

Gratulálok Madsnek a győzelemhez, szoros csatát vívtunk szombaton, ment az adok-kapok, aztán kicsit meg tudott lógni, de azt gondolom, hogy 12 másodperccel ki lehet kapni egy világbajnoktól egy ilyen hosszúságú futamon.

Nagyon sajnálom Csomós Mixiéket, mert kiemelkedően jól versenyeztek egész hétvégén, nagyon gyorsan autóztak, és igazán megérdemelték volna a jó eredményt! Fel a fejjel, srácok! 💪

A mi szezonunk ezzel véget ért, úgyhogy elkezdünk dolgozni a jövő éven, és majd meglátjuk, hogy mire lesz lehetőségünk.

Köszönjük az egész hétvégés, és az egész éves szurkolást!” – írta Vincze Ferenc a közösségi média oldalán.