Skip to content
Főoldal / WRC / Világbajnokok csatája a Montén

Világbajnokok csatája a Montén

Sébastien Loeb WRC Monte-Carlo Rally 2022
Fotó: M-Sport

A két francia klasszis zárta az első két helyen a Monte-Carlo Rally pénteki napját. Összefoglaló a napról.

A két már csak rész szezont teljesítő francia világbajnok csatázik a 2022-es Monte-Carlo Rally győzelméért. A csütörtöki két szakasz után még Sébastien Ogier állt az élen. Ogier a mai első gyorson érintőt vett a szalagkorláton. A péntek délelőtti három gyorsot Sébastien Loeb nyerte, ezzel a kilencszeres világbajnok az élre állt. A címvédőt csapattársa, Elfyn Evans is megelőzte.

A délutáni kör első szakaszát ismét Loeb nyerte, ezzel utolérte Walter Röhlt, akinek szintén 79 szakaszgyőzelme van a Montén. Ogier délután nyert egy szakaszt a Toyota GR Yaris Rally1-el, végül a második helyről várhatja a szombati napot. Hátránya 9,9 másodperc. 22 mp-s lemaradással Evans a harmadik.

A negyedik-ötödik helyen két Hyundai van, Thierry Neuville és Ott Tanak révén. A belgának délelőtt volt egy megpördülése. Craig Breen a hatodik, akit csapattársa Gus Greensmith követ. Az M-Sport brit versenyzője első szakaszgyőzelmét szerezte a WRC-ben ma délután. Takamoto Katsuta a nyolcadik, akit után Kalle Rovanpera következik. A megpördülő Oliver Solberg zárja a pontszerzők sorát a Hyundai i20 N Rally1-el.

A pénteki első szakaszon esett hatalmasat Adrien Fourmaux. A páros jól van, de a Ford Puma Rally1 annyira megsérült, hogy holnap sem tud visszaállni a versenybe. Videó a bukásról ITT.

WRC2 Openben Stéphane Lefebvre vezet 1,4 másodperccel a címvédő Andreas Mikkelsen előtt. Yohan Rossel a harmadik.

A WRC3-ban Jan Cerny zárta az élen a pénteki napot a Montén. A verseny egyetlen magyar indulója, a László Zoltán-Begala Tamás kettős a negyedik helyen áll.

WRC Monte-Carlo Rally 2022 állása a pénteki nap után:

1. Loeb/Galmiche (M-Sport Ford) 1:22:49.0
2. Ogier/Veillas (Toyota) +9.9
3. Evans/Martin (Toyota) +22.0
4. Neuville/Wydaeghe (Hyundai) +47.8
5. Tänak/Järveoja (Hyundai) +56.7
6. Breen/Nagle (M-Sport Ford) +59.2
7. Gus Greensmith/Jonas Andersson (M-Sport Ford) +1m08.4
8. Katsuta/Johnston (Toyota) +1m35.9
9. Rovanperä/Halttunen (Toyota) +2m12.8
10. Oliver Solberg/Elliott Edmondson (Hyundai) +2m22.9