Skip to content
Főoldal / ERC / Úszómedencékből az ERC3 Juniorba

Úszómedencékből az ERC3 Juniorba

Daniel Polášek ERC3 Junior
Fotó: ERC

Az úszásban bajnoki címeket szerző Daniel Polášek idén már az ERC3 Juniorban indul. Ha jól sikerül az első négy versenye, a Rally Hungaryn is indulhat.

A 21 éves cseh Daniel Polášek több nemzeti bajnoki címmel is büszkélkedhet uszonyosúszásban (angolul finswimming ha így valaki jobban ismeri, itt a versenyzők uszonyt használnak, aminek segítségével lényegesebben gyorsabban haladnak a vízben mint a klasszikus úszok). Hazáját a Junior Világbajnokságon is képviselhette.

Később őt is megcsapta a benzingőz, 2018-ban indult első rally versenyén. Az elmúlt két szezon tapasztalataival a háta mögött az idén már az ERC3 Juniorban méretetti meg magát az Orsák Rallysport által felkészített Ford Fiesta Rally4-gyel.

Első rally Európa-bajnoki versenye a Lengyel Rally lesz. Majd indul a Rally Liepajan, a Rally di Roma Capitalen és a Barum Rallyn. A nyíregyházi Rally Hungaryn és a szezonzáró Kanári-szigetek Rallyn való indulása attól függ, hogyan teljesít az első négy versenyen.

„Megerősítem, hogy részt veszünk az ERC3 Junior első négy fordulóján. Ha lesz lehetőség a bajokságban a jó eredményre, akkor indulhatunk a Rally Hungaryn és a Kanári-szigetek Rallyn. Emellett szeretnénk néhány cseh versenyen is indulni, főleg a  Valašská Rallyn, Rallysprint Kopnán és a Rally Bohemian. A fő célunk erre az évre a tapasztalatszerzés” – mondta Daniel Polášek.

Navigátorával, Kateřina Janovskával már túl vannak az osztrák Blaufränkischland Rallyen, ahol az RC4-es kategóriában a második helyen végeztek.
„Ez volt az első külföldi versenyem és az első versenyem a Ford Fiesta Rally4-gyel. Összehasonlítva az Opel ADAM Cupos autóval amivel tavaly mentem, ez egy hatalmas lépés. Az autó sokkal gyorsabb.”